Ухвала
від 28.10.2022 по справі 461/5694/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/5694/22

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"28" жовтня 2022 р. м. Львів

Суддя Галицького районного суду м.Львова Кротова О.Б., вивчивши матеріали позовної заяви адвоката Осташевського Андрія Мироновича, поданої в інтересах ОСОБА_1 , до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» про визнання наказу про припинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку,-

в с т а н о в и в :

27.10.2022 року адвокат Осташевський А.М. звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 , із позовною заявою до КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат», в якій просить визнати незаконним наказ відповідача про припинення нарахування та виплати середнього заробітку ОСОБА_1 та зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити ОСОБА_1 середній заробіток за весь час з дати припинення нарахування та виплати середнього заробітку (19.07.2022 року) до дня ухвалення рішення судом.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно доп.3ч.3ст.175ЦПК України,позовна заяваповинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Як вбачається із позовної заяви, позивачем не вказано ціни позову та не вказано суму, яка підлягає до стягнення з відповідача.

Таким чином, позивачу слід вказати ціну позову та зазначити суму, яка підлягає стягненню з відповідача.

Відповідно до ч. 4ст. 177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1ст. 3 Закону України "Про судовий збір"судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Крім цього, суддя звертає увагу позивача, що розмір судового збору у справах майнового характеру, відповідно до ст.4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви майнового характеру, що подана фізичною особою 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи, що позивачем не вказано ціни позову, суд позбавлений можливості визначити розмір судового збору, який в даному випадку мав би бути сплачений.

Відповідно до ч. 2ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою сплачується судовий збір в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

Станом на 01.01.2022 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 2481,00 грн.

Таким чином, позивачу слід сплатити судовий збір за позовну вимогу немайнового характеру про визнання наказу про припинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним в розмірі 992,40 грн.

Як вбачається із позовної заяви та долучених до такої документів, позивач не сплатив судовий збір за звернення до суду із даним позовом, покликаючись на ст.5 Закону України «Про судовий збір», як на підставу для звільнення від сплати такого.

Відповідно доп.1ч.1ст.5Закону України«Про судовийзбір» відсплати судовогозбору підчас розглядусправи вусіх судовихінстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Із матеріалів позовної заяви не вбачається, що ОСОБА_1 звільнено з роботи в КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат», позовні вимоги не стосуються поновлення позивача на роботі та стягнення заробітної плати.

Також відповідно до п.5ч.3ст.175ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно п.8 вказаної норми ЦПК України, позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Як вбачається із позовної заяви, позивачем не долучено до такої документів, які б підтверджували наявність трудових відносин із відповідачем (наприклад, трудова книжка, наказ про прийняття на роботу і т.д.).

Відповідно до ч. 1ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовну заяву адвоката Осташевського А.М., подану в інтересах ОСОБА_1 слід залишити без руху та надати час позивачу для усунення недоліків позовної заяви, а саме: вказати ціну позову, сплатити судовий збір за позовну вимогу немайнового характеру у розмірі 992,40 грн., та за позовну вимогу майнового характеру відповідно до ціни позову або надати суду докази наявності пільг для сплати судового збору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175, 177, 185,260,261 КК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву адвоката Осташевського Андрія Мироновича, поданої в інтересах ОСОБА_1 , до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» про визнання наказу про припинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку - залишити без руху.

Надати позивачу строк для виправлення вказаних у даній ухвалі недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачу, що не перешкоджає повторному зверненню із аналогічною заявою до суду.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://gl.lv.court.gov.ua/sud1304/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Кротова О.Б.

Дата ухвалення рішення28.10.2022
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу107127312
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —461/5694/22

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні