Ухвала
від 24.11.2022 по справі 461/5694/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/5694/22

Провадження №2/461/1425/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

24 листопада 2022 року м. Львів

Суддя Галицького районного суду м.Львова Кротова О.Б., вивчивши матеріали позовної заяви адвоката Осташевського Андрія Мироновича, поданої в інтересах ОСОБА_1 , до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» про визнання наказу про припинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку,-

в с т а н о в и в :

27.10.2022 року адвокат Осташевський А.М. звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 , із позовною заявою до КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат», в якій просить визнати незаконним наказ відповідача про припинення нарахування та виплати середнього заробітку ОСОБА_1 та зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити ОСОБА_1 середній заробіток за весь час з дати припинення нарахування та виплати середнього заробітку (19.07.2022 року) до дня ухвалення рішення судом.

Ухвалою від 28.10.2022 року вищевказану позовну заяву залишено без руху.

На виконання вищевказаної ухвали 23.11.2022 року представником позивача була подана заява про усунення недоліків позовної заяви.

Заява оформлена відповідно до вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України та підсудна Галицькому районному суду м. Львова.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження немає.

Дану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, а відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження та, з метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України, призначити підготовче засідання.

В позовній заяві позивач також просить витребувати у відповідача наступні документи:

-копію наказу про прийняття ОСОБА_1 на роботу до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат»;

-інформацію чи мобілізований ОСОБА_1 ? Якщо так, то з якої дати і на якій підставі?;

-інформацію чи нараховується ОСОБА_1 середній заробіток? Якщо так, то за який період? Якщо нарахування припинено, то на якій підставі?

В обґрунтування вказаного клопотання вказує, що на здійснений адвокатський запит відповіді не отримав.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Із врахуванням вищенаведеного, беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що клопотання про витребування доказів є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 19, 84, 175-177, 184-187, 189, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,-

у х в а л и в:

прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом адвоката Осташевського Андрія Мироновича, поданої в інтересах ОСОБА_1 , до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» про визнання наказу про припинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку.

Призначити підготовче судове засідання на 26.12.2022 року о 11 год. 30 хв. в приміщенні Галицького районного суду м. Львова (адреса суду м. Львів, вул. Чоловського, 2, (3 поверх).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати в Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат» (код ЄДРПОУ 03188955):

-копію наказу про прийняття ОСОБА_1 на роботу до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат»;

-інформацію чи мобілізований ОСОБА_1 ? Якщо так, то з якої дати і на якій підставі?;

-інформацію чи нараховується ОСОБА_1 середній заробіток? Якщо так, то за який період? Якщо нарахування припинено, то на якій підставі?

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://gl.lv.court.gov.ua/sud1304/.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 01.04.2016 року Галицьким РВ у м. Львові ГУ ДМС України у Львівській області, РНОКПП НОМЕР_2 , телефон: НОМЕР_3 ;

представник позивача: адвокат Осташевський Андрій Миронович,81130, Львівська область, Львівський район, с. Сокільники, вул. Д.Галицького, 62, телефон: НОМЕР_4 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

відповідач: Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат», код ЄДРПОУ 03188955, 79038, м. Львів, вул. Медової Печери, 71, телефон (032) 271-91-32.

Суддя Кротова О.Б.

Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено01.12.2022
Номер документу107575230
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення нарахування та виплати середнього заробітку незаконним та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —461/5694/22

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кротова О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні