Ухвала
від 31.10.2022 по справі 643/15772/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

643/15772/21

1-в/465/370/22

У Х В А Л А

Іменем України

31.10.2022 м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурорки ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника заявника ОСОБА_5

розглянувши заяву заступника генерального директора з експертизи Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» ОСОБА_6 на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом хворому:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Харкова, мешканцю АДРЕСА_1 , який скоїв суспільно - небезпечні діяння, передбачені ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 186, ч. 1 ст. 115 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Заступник генерального директора з експертизи Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» ОСОБА_6 звернувся із письмовою заявою на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом хворому ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Обґрунтовуючи заявупокликається нате,що у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» евакуйований з м. Харкова з 23.03.2022 до даного часу перебуває ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно з ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 14.09.2021 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, які востаннє були продовжені ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 20.04.2022. 15.03.2003 в квартирі наніс кухонним ножем декілька ударів в область шиї матері, від чого вона померла на місці. У справі проходив стаціонар: у СПЕК в ХОКПЛ №3, висновком якої був визнаний хворим на шизофренію, відносно скоєного був визнаний неосудним. Рекомендовано застосування примусових заходів медичного характеру.

Згідно з постановою Дзержинського районного суду м. Харкова від 16.07.2003 щодо

ОСОБА_7 застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації

до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Постановою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 22.04.2010, ОСОБА_7 змінені примусові заходи медичного характеру з лікування у психіатричному закладі з суворим наглядом на лікування у психіатричному закладі із посиленим наглядом.

Постановою Київського районного суду м. Полтави від 17.04.2012 ОСОБА_7 змінені примусові заходи медичного характеру з лікування у психіатричному закладі з посиленого нагляду на лікування у психіатричному закладі із звичайним наглядом.

Неодноразово оглядався комісією лікарів-психіатрів у м. Харкові, яка щоразу приходила до висновку про потребу продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом. Відповідні заяви були надіслані на адресу Московського районного суду м. Харків.

У зв`язку з активними бойовими діями в м. Харків, був евакуйований в м. Львів.

Відповідно до ухвали Московського районного суду м. Харкова від 14.09.2021 щодо ОСОБА_7 було продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, які востаннє були продовжені Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 20.04.2022.

Незважаючи на проведену активну терапію: Нейролептики - клозапін, клопіксол-депо, аміназин, арипіпразол, симптоматична та загальнозміцнююча терапія, психокорекційні бесіди, перегляд телепередач, читання преси, психічний стан незначно покращився: свідомість ясна. Доступний малопродуктивному мовному контакту. На запитання відповідає після тривалої паузи, неохоче, однослівно. Під час розмови млявий, пасивний, потребує додаткового спонукання до бесіди. Скритний, своїх внутрішніх переживань до кінця не розкриває. На обличчі іноді спостерігаються парамімії у вигляді недоречної посмішки, гримасування. Мислення сповільнене за темпом, в`язке, непослідовне. Періодично до чогось прислухається, наявні слухові галюцинаторні переживання, зміст яких не розкриває. Емоційно "холодний". Критика до свого стану та скоєного відсутня.

У зв`язку з вищенаведеним пацієнт на даний час може представляти небезпеку для себе та оточуючих. Потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру в умовах психіатричного стаціонару із звичайним наглядом.

На підставі ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» 04.10.2022 ОСОБА_7 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів (Висновок комісії лікарів - психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру №143 від 04.10.2022), що прийшла до висновку: « ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 страждає хронічним психічним захворюванням:" параноїдна шизофренія, безперервний перебіг з вираженим дефектом в емоційно-вольовій сфері." Незважаючи на проведене лікування у хворого зберігаються структурно-логічні порушення мислення, періодична галюцинаторна симптоматика,соціально-трудова дезадаптація, відсутня критика до захворювання і скоєного правопорушення. Потребує продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним типом нагляду."

Покликаючись на ст. 19 Закону України «Пропсихіатричну допомогу», заявник просить суд продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом хворому ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Захисник обвинуваченого адвокат ОСОБА_4 у судовому засіданні заяву Комунального закладу підтримав.

У судовому засіданні хворий ОСОБА_7 не заперечив щодо продовження застосування примусових заходів медичного характеру.

Лікуюча лікара у судовому засіданні заяву підтримала просила таку задовольнити.

Прокурорка у судовому засіданні з доводами заявника та його представниці погодилася, просила суд задовольнити заяву.

Заслухавши доводи заявників думку інших учасників процесу, дослідивши матеріали судового провадження, суд дійшов висновку, що заяву слід задовольнити.

Так, судом встановлено, що ОСОБА_7 перебуває на лікуванні у Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» відповідно до ухвали Московського районного суду м. Харкова від 14.09.2021 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, які востаннє були продовжені ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 20.04.2022.

04.10.2022 ОСОБА_7 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів (Висновок комісії лікарів - психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру №143 від 04.10.2022), що прийшла до висновку: « ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 страждає хронічним психічним захворюванням:" параноїдна шизофренія, безперервний перебіг з вираженим дефектом в емоційно-вольовій сфері." Незважаючи на проведене лікування у хворого зберігаються структурно-логічні порушення мислення, періодична галюцинаторна симптоматика,соціально-трудова дезадаптація, відсутня критика до захворювання і скоєного правопорушення. Потребує продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним типом нагляду."

Виходячи із змістуст. 95 КК Українита ст. ст.17,19 Закону України «Про психіатричну допомогу», продовження госпіталізації в примусовому порядку понад 6 (шість) місяців, здійснюється судом на підставі заяви психіатричної установи про продовження такої госпіталізації.

Дослідивши надані суду письмову заяву з додатками, з`ясувавши питання, передбаченіст. 512-514 КПК України, заслухавши пояснення лікуючого лікаря, пояснення хворого, думку адвоката та висновок прокурорки, суд приходить до переконання, що заяву слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись статтями 376, 390, 514 КПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом хворому ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 , який скоїв суспільно - небезпечне діяння, передбачене ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 186, ч. 1 ст. 115 КК України.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу протягом 7 днів з часу її проголошення до Львівського апеляційного суду. Оскарження ухвали не зупиняє її дії.

Суддя ОСОБА_8

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу107130726
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —643/15772/21

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Постанова від 16.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 04.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Постанова від 14.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні