Ухвала
від 05.04.2024 по справі 643/15772/21
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

643/15772/21

1-в/465/289/24

У Х В А Л А

05.04.2024 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , розглянувши матеріали заяви Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, -

встановив:

В провадження Франківського районного суду м.Львова поступила заява КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_2 у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Окрім цього, голова ЛПК ОСОБА_3 та лікар-психіатр ОСОБА_4 подали клопотання про проведення розгляду даної справи у дистанційному судовому провадженні в режимі відеоконференції між Франківським районним судом м.Львова та КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Згідно п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Відповідно до ч.3 ст.336 КПК України застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч.5 ст.336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті. Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення.

Виходячи з викладеного, з огляду на необхідність участі особи у розгляді заяви про продовження застосування примусових заходів медичного характеру, суд приходить до висновку, що клопотання представника КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» підставне та підлягає задоволенню.

Згідно з положеннями ст.49 КПК України суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні, якщо відповідно до вимог ст.52 КПК України участь захисника є обов`язковою.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.52 КПК України обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування.

Оглянувши матеріали заяви, вважаю, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , слід призначити адвоката для здійснення його захисту.

Виконання ухвали в цій частині доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги.

З наведених міркувань та керуючись, ст.49, 52, 336, 372, 514 КПК України, -

постановив:

Судове засідання з розгляду заяви Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_2 у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, призначити на 14.05.2024 року о 10 год. 30 хв.

Судове засіданняна 14.05.2024 року о 10 год. 30 хв. з розгляду даної заяви провести в режимі відеоконференції з Комунальним некомерційним підприємством Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Доручити працівникам Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» на 14.05.2024 року о 10 год. 30 хв. забезпечити проведення відеоконференції за участю представника заявника та ОСОБА_2 .

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката.

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги забезпечити участь захисника в судовому засіданні з розгляду заяви про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке відбудеться в приміщенні Франківського районного суду м.Львова за адресою: вул.Генерала Чупринки, 69, 14.05.2024 року о 10 год. 30 хв.

Оплату праці захисника провести за рахунок держави.

Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Копію ухвали надіслати Комунальному некомерційному підприємству Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» та Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118167922
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —643/15772/21

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Постанова від 16.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 04.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Величко О. В.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Постанова від 14.10.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні