Ухвала
від 02.11.2022 по справі 362/1594/22
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/1594/22

Провадження № 2/362/1673/22

У Х В А Л А

І М Е НЕ М У К Р А Ї Н И

02.11.2022 року Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - суддіЛ.М.Кравченко,

за участі секретаря судового засідання М.С. Шмагун,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Василькові Київської області клопотання представника Акціонерного товариства"КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК" Чорної Світлани Петрівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства"КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Васильківського міськрайонного суду Київської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

02.11.2022 р. представником Акціонерного товариства"КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК" Чорною С.П. до суду направлено клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, зважаючи на військовий стан та дію карантину.

Розглянувши заяву, дослідивши матеріали цивільної справи, вважаю, що у її задоволені слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до положень ч. 5ст. 212 ЦПК України, суд за власної ініціативи може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Тобто, постановлення ухвали про участь учасника цивільного процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції є не обов`язком, а правом суду.

Зі змісту наведеної норми права слідує, що необхідність проведення судового засідання в режимі відеоконференції визначається судом, що розглядає цивільну справу.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Суд вважає, що викладені у клопотанні підстави є недостатніми для застосування вимогстатті 212 ЦПК України, оскільки, такі обставини не позбавляють представника позивача можливості безпосередньої участі в судовому засіданні в приміщенні суду, в провадженні якого перебуває справа.

Також, суд вважає, що проведення судового засідання у цій справі в режимі відеоконференції може значно ускладнити розгляд справи та збільшити час проведення судового розгляду, оскільки у Васильківському міськрайонному суді працює значна кількість суддів, які щоденно розглядають в режимі відеоконференції значну кількість справ за клопотаннями підозрюваних, засуджених.

Крім того, ст.212 ЦПК Українине передбачено проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а лише передбачено участь учасника цивільного процесу в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Крім того, представник позивача не позбавлений можливості направити до суду свої письмові заперечення відносно позову поштовим чи іншим будь-яким іншим засобом зв`язку.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, а також технічну неможливість, у зв`язку із наявністю в суді лише трьох технічно обладнаних приміщень, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання представника позивача про проведення у даній справі судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.12,81,43,44,212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника Акціонерного товариства"КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК" Чорної Світлани Петрівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства"КРЕДІАГРІКОЛЬ БАНК" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, - залишити без задоволення.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Кравченко Л.М.

Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено09.11.2022
Номер документу107164734
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —362/1594/22

Постанова від 04.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Рішення від 24.10.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні