Ухвала
від 03.11.2022 по справі 671/278/22
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/278/22

У Х В А Л А

03 листопада 2022 року Волочиський районний суд Хмельницької області в складі головуючої судді Ніколової С.В.,

при секретарі Хрупайло Т.В.,

розглянувши в порядк ч. 2 ст. 247 ЦПК України без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису у відкритому судовому засіданні в м. Волочиську справу за позовом акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» в особі Волочиського району електричних мереж до ОСОБА_1 про стягнення збитків кредитором спадкодавця, -

в с т а н о в и в :

АТ «Хмельницькобленерго» в особі Волочиського району електричних мереж звернулося до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення збитків кредитором спадкодавця. Даний позов ухвалою суду від 06.04.2022 року прийнято до провадження та справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою Волочиського районного суду Хмельницької області від 08.08.2022 року за клопотанням АТ «Хмельницькобленерго» замінено неналежних відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на належного відповідача ОСОБА_1 .

Відповідач ОСОБА_1 подав до суду відзив на позов, в якому проти позову заперечив, посилаючись на те, що до складу спадщини, крім успадкованої ним земельної ділянки, входить житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , який успадкували спадкоємці за законом ОСОБА_3 та ОСОБА_2 .

Представник відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_4 подав до суду письмове клопотання, в якому проти позову заперечує, просить проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Просить суд залучити до участі у справі третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_2 , сина померлого ОСОБА_5 .

Згідно до ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування, а також обсяг наданих сторонами доказів та заперечень відповідача, заяви представника відповідача про необхідність залучення у даній справі третьої особи, суд, враховуючи приписи ст.ст. 274, 277 ЦПК приходить до висновку про необхідність здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження на розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, до участі у справі необхідно залучити третю особу без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_2 , оскільки рішення у справі може вплинути на його права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Керуючись ст. ст. 53, 274, 277 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Здійснити перехід розгляду цивільної справи № 671/278/22 за позовом акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» в особі Волочиського району електричних мереж до ОСОБА_1 про стягнення збитків кредитором спадкодавця з порядку спрощеного провадження на розгляд справи за правилами загального позовного провадження

Призначити по справі підготовче судове засідання 29 листопада 2022 року на 15 год. 00 хв. в залі Волочиського районного суду №1 (м. Волочиськ, вул. Лисенка, 4), про що повідомити сторони.

Залучити до участі у справі третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_2 .

Відповідач має право у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому копії даної ухвали для подання відзиву на позов в порядку визначеному ст.178 ЦПК України.

Надати третій особі строк протягом десяти днів із дня вручення копії даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву на позов. Копія відзиву (пояснень) та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) третьою особою одночасно з надісланням (наданням) відзиву (пояснення) до суду.

Надати позивачу та відповідачу строк протягом п`яти днів із дня вручення їм копії пояснення або відзиву третьої особи для подання відповіді на такі пояснення (відзив). Копія відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) її до суду.

Інформацію щодо даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України за вебадресою: http://vl.km.court.gov.ua./sud2203/gromadyanam/csz.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВолочиський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107225453
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —671/278/22

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 07.08.2022

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 05.04.2022

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні