Ухвала
від 03.11.2022 по справі 679/299/22
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/679/228/2022

Справа № 679/299/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

03 листопада 2022 року м.Нетішин

Нетішинський міський суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Стасюка Р.М.,

секретаря судового засідання Плазій Н.В.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м.Нетішин цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Нетішинської міської ради Хмельницької області, Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Хмельницька обласна державна адміністрація про визнання недійсними рішень міської ради, скасування акту на право постійного користування земельною ділянкою та припинення права постійного користування,-

В С Т А Н О В И В:

02.03.2022 року до Нетішинського міського суду Хмельницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Нетішинської міської ради Хмельницької області, ДП «НАЕК «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТОВ «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Хмельницька обласна державна адміністрація про визнання недійсними рішень міської ради, скасування акту на право постійного користування земельною ділянкою та припинення права постійного користування.

Ухвалою суду від 04.03.2022 року провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

15.04.2022 року до суду надійшли письмові пояснення представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Хмельницької обласної державної адміністрації щодо позову та заява про розгляд справи у відсутності представника.

17.05.2022 року до суду надійшов відзив представника відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» на позовну заяву.

20.05.2022 року до суду надійшло клопотання представника відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» про відкладення підготовчого засідання.

Ухвалою Нетішинського міського суду Хмельницької області від 08.09.2022 року задоволено клопотання представника відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» про витребування у КП «Шепетівське бюро технічної інвентаризації» реєстраційних справ сформованих в ході та за результатами реєстрації 21 вересня 2016 року та 07 червня 2016 року права власності ОСОБА_1 і ТОВ «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго» на будівлю будинку СФРЮ (загальною площею 518,3 м.кв., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 942454668105).

25.10.2022 року до суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення позову.

Ухвалою Нетішинського міського суду Хмельницької області від 26.10.2022 року в задоволенні заяви про забезпечення позову відмовлено.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явилися. Представник позивача подав заяву в якій зазначив, що не заперечує щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгялу по суті.

Представник відповідача Нетішинської міської ради Хмельницької області в підготовче засідання не з`явився, подав заяву в якій просив підготовче засідання, а також подальший розгляд справи, проводити у його відсутності.

Представник відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» Максимчук О.О. в підготовче засідання не з`явився подав заяву в якій просив підготовче засідання проводити у його відсутності. Крім того, подав до суду клопотання про витребування у виконавчого комітету Нетішинської міської ради Хмельницької області реєстраційні справи сформовані в ході та за результатами реєстрації 21 вересня 2016 року та 07 червня 2016 року права власності ОСОБА_1 і ТОВ «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго» на будівлю будинку СФРЮ (загальною площею 518,3 м.кв., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 942454668105), оскільки вказані докази не були надані КП «Шепетівське бюро технічної інвентаризації», на виконання вимог ухвали суду від 08.09.2022 року, з посиланням на те, що архівні матеріали щодо реєстрації об`єктів нерухомого майна за період з 2016 року по 2018 рік передані на зберігання до архівного відділу Нетішинської міської ради Хмельницької області.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго» адвокат Огойко А.А. в підготовче засідання не з`явився. Подав заяву в якій не заперечив щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Хмельницька обласна державна адміністрація в підготовче засідання не з`явився.

Згідно ч.3 ст.197 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що спір не врегульовано в підготовчому засіданні, відсутні підстави для вчинення інших процесуальних дій, які необхідно провести під час підготовчого провадження у справі, суд вважає, що підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Щодо клопотання представника відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» Максимчука О.О. про витребування доказів, суд зазначає наступне.

Ухвалою Нетішинського міського суду Хмельницької області від 08.09.2022 року задоволено клопотання представника відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» про витребування у КП «Шепетівське бюро технічної інвентаризації» реєстраційних справ сформованих в ході та за результатами реєстрації 21 вересня 2016 року та 07 червня 2016 року права власності ОСОБА_1 і ТОВ «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго» на будівлю будинку СФРЮ (загальною площею 518,3 м.кв., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 942454668105).

11.10.2022 року до суду надійшов лист КП «Шепетівське бюро технічної інвентаризації» щодо неможливості надання доказів з посиланням на те, що реєстраційні справи у період з 2016 року по 2018 рік, після видачі заявникам витягів, здавались на постійне зберігання у архівні реєстраційні відділи місцевого самоврядування за місцем знаходження об`єкта.

Враховуючи обґрунтованість вимог про витребування доказів, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача про витребування вищезазначених документів у виконавчого комітету Нетішинської міської ради Хмельницької області.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 196, 197, 200, 260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Нетішинської міської ради Хмельницької області, Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Хмельницька обласна державна адміністрація про визнання недійсними рішень міської ради, скасування акту на право постійного користування земельною ділянкою та припинення права постійного користування.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 09 годину 00 хвилин 23 листопада 2022 року в приміщенні Нетішинського міського суду Хмельницької області за адресою: просп.Незалежності, 12 м.Нетішин Хмельницька область.

В судове засідання викликати сторони.

Клопотання представника відповідача Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Максимчука Олександра Олексійовича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у виконавчого комітету Нетішинської міської ради Хмельницької області реєстраційні справи сформовані в ході та за результатами реєстрації 21 вересня 2016 року та 07 червня 2016 року права власності ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) і Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний центр енерготехнологій «Центренерго» (код ЄДРПОУ 33965265) на будівлю будинку СФРЮ (загальною площею 518,3 м.кв., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 942454668105).

Роз`яснити, що в разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, особа зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також з неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення до відповідальності не звільняє їх обов`язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Р.М. Стасюк

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107227832
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —679/299/22

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні