Ухвала
від 08.11.2022 по справі 480/12703/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1/2876

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції

08 листопада 2022 року м. Київ № 480/12703/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючої судді Клочкової Н.В., розглянувши клопотання представника Головного управління ДПС у Сумській області про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції у адміністративній справі № 480/12703/21 за позовом

Головного управління ДПС у Сумській області

до приватного підприємства «РОСЬ»

про стягнення коштів за податковим боргом,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Сумській області (надалі - позивач), адреса: 40009, місто Суми, вулиця Іллінська, будинок 13, до приватного підприємства «РОСЬ» (надалі - відповідач), адреса: 01010, місто Київ, вулиця Івана Мазепи, будинок 10.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Сумській області до приватного підприємства «РОСЬ» про стягнення коштів за податковим боргом, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 18 жовтня 2022 року о 11 год. 30 хв.

Надалі, на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання представника позивача про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в якому останній просив суд призначити розгляд справи № 480/12703/21, призначеної на 15 листопада 2022 року на 11 год. 00 хв. та у всіх подальших судових засіданнях, що будуть призначені по справі в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду у Сумській області.

Ознайомившись з поданим до суду представником позивача клопотанням про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції, перевіривши додані до вказаного клопотання документи та докази, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно з частиною 5 статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України чітко визначено, що ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Відповідно до частин 1-3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Судом встановлено, що клопотання представника позивача про проведення відеоконференції подано в межах встановленого строку та з дотриманням правил процесуального закону.

Таким чином, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення вказаного клопотання представника позивача.

Водночас, суд вважає за необхідне відмовити представнику позивача у задоволенні поданого клопотання в частині проведення усіх наступних судових засідань в режимі відеоконференції, оскільки приписами статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, чітко встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, а тому, виходячи з приписів вказаної вище норми, суд позбавлений можливості приймати рішення щодо проведення засідань в режимі відеоконференції на майбутнє.

На підставі викладеного, керуючись статтями 195, 241 - 243 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника Головного управління ДПС у Сумській області про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції у адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Сумській області до приватного підприємства «РОСЬ» про стягнення коштів за податковим боргом - задовольнити.

2. Судове засідання в адміністративній справі № 480/12703/21 за позовом за позовом Головного управління ДПС у Сумській області до приватного підприємства «РОСЬ» про стягнення коштів за податковим боргом, призначене на 15 листопада 2022 року о 11 год. 00 хв., провести в режимі відеоконференції в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, будинок 8, блок А, зал № 10.

3. Доручити Господарському суду Сумської області (адреса: 40000, м. Суми, проспект Тараса Шевченка, буд. 18/1) забезпечення проведення підготовчого засідання 15 листопада 2022 року о 11 год. 00 хв., у режимі відеоконференції за участю представника Головного управління ДПС у Сумській області - Токара Владислава Сергійовича в адміністративній справі № 480/12703/21.

4. У задоволенні іншої частини вимог клопотання - відмовити.

5. Роз`яснити представнику позивача, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

6. Для реєстрації та участі в судому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду необхідно виконати вимоги, передбачені Положенням про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішення Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

7. Копію даної узвали направити до Господарського суду Сумської області (адреса: 40000, м. Суми, проспект Тараса Шевченка, буд. 18/1), та іншим учасникам справи.

8. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею (суддями) та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Клочкова

Дата ухвалення рішення08.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107242157
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —480/12703/21

Рішення від 29.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 24.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 15.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 08.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 25.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 28.06.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 09.06.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні