Ухвала
від 14.11.2022 по справі 401/2332/22
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/2332/22

№ 1-кс/401/617/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 листопада 2022 року Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Світловодськ) Олексанрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні №42022122030000134 від 15.07.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

11 листопада 2022 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Світловодськ) Олексанрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ з можливістю вилучення інформації в належним чином завірених копіях у друкованому вигляді та на електронних носіях, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.09.2018 року по 01.01.2020 рік, а саме: облікової юридичної справи, податкової звітності, а саме: декларацій про прибуток підприємства, декларацій з податку на додану вартість, розрахунки коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1); довідки щодо залишку суми від`ємного значення попередніх податкових періодів, що залишається непогашеним після бюджетного відшкодування, отриманого у звітному податковому періоді, та підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (Д2) (додаток 2); розрахунки суми бюджетного відшкодування (Д3) (додаток 3); заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (Д4) (додаток 4); розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) (додаток 5), податкових накладних, всіх проведених перевірок: камеральних, документальних (планові, позапланові, виїзні, невиїзні) та фактичних, свідоцтво про взяття на облік платника податків, реєстрацію платника податку на додану вартість, декларацій з плати за землю, розрахунків по комунальному податку, та інших документів (листів, звернень, повідомлень, що мають відношення до вказаного підприємства, тощо), працевлаштованих працівників (форма 1-ДФ) та суми виплачених доходів, наявних розрахункових рахунків в банківських установах (номери рахунків, дати відкриття/закриття, назви та МФО банківських установ); проведених експортних операцій (назва та адреса одержувача, опис товару, об`єм та сума (фактурна вартість); IP адреси з яких подавалась (подається) звітність (із зазначенням дати та часу для кожної ІР-адреси); електронну Інтернет адресу (назву поштової скриньки) з якої на адресу податкового органу надходила звітність підприємства. Тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій надати с слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що в проваджені СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області знаходяться матеріали кримінального провадження №42022122030000134 від 15.07.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами вивчення інформації єдиної системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо публічних закупівель встановлено, що 27.09.2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_4 в особі начальника ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_5 укладено договір підряду №99/18 «Будівництво сільської амбулаторії за адресою: АДРЕСА_2 ».

Договірна ціна робіт згідно умов Договору становить 5683515,60 (п`ять мільйонів шістсот вісімдесят три тисячі п`ятсот п`ятнадцять) гривень 60 копійок. Вивченням законності укладеного договору, повноти та достовірності виконання умов договору щодо надання послуг виявлено факт завищення вартості виконаних робіт, що призвело до розтрати бюджетних коштів.

Таким чином, в діях службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 27.09.20218 року між ІНФОРМАЦІЯ_4 в особі начальника ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 в особі директора ОСОБА_5 укладено договір на виконання робіт № 99/18. Предметом договору є виконання робіт по об`єкту: Будівництво сільської лікарської амбулаторії за адресою: буд. АДРЕСА_2 .

Строк виконання договору встановлюється до 31.12.2019 року. Ціна договору складає 5683515,60 грн. ( в тому числі ПДВ). Крім того, було укладено додаткову угоду № 99/18/166 від 21.12.2018 року до договору № 99/18 від 27.09.2018 року та додаткову угоду № 99/18/3 від 06.02.2019 року до договору № 99/18 від 27.09.2018 року.

Вивченням системи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » встановлено, що договір було підписано вказаними сторонами. Відповідно до звіту з вказаної системи закупівель, сума оплати склала 5683515,60 грн.

В рамках кримінального провадження виникла необхідність в отриманні даних щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з контрагентами в розрізі номенклатури товарів, обсягу постачання, одиниці виміру тощо.

Відповідно до ст. 63 Податкового кодексу України з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об`єктів оподаткування або об`єктів, які пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Враховуючи вимоги законодавства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Главою 15 КПК України передбачено спеціальний порядок отримання доступу до речей і документів, зокрема й до тих, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

При цьому, ч. 2 ст. 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

З метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують її покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у кримінальному провадженні виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.09.2018 року по 01.01.2020 рік, а саме: податкової та юридичної справи, поданої податкової звітності, інших документів, що стосуються здійснення господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Необхідність здійснення тимчасового доступу до речей і документів та можливість їх вилучення є необхідним для надання їх на ознайомлення експертам, що здійснюватимуть проведення судових будівельно-технічних та економічних експертиз. Також, встановлення суб`єктів господарювання, в яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснювало придбання будівельних матеріалів, встановлення їх вартості, найменування, кількості, дати проведення господарських операцій надасть можливість встановити найменування поставлених будівельних матеріалів, їх ціну, дату поставки та інше.

З оглядуна викладене,та враховуючи,що уматеріалах даногокримінального провадженнявбачається наявністьдостатніх підставвважати,що перерахованідокументи самі пособі тау сукупностіз іншиминаявними уматеріалах провадженнядокументами маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні,а такожможуть бутивикористані якпредмет дослідженняпід часпроведення відповіднихсудових експертиз, а також встановлення причетних до цього осіб, виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні вищевказаних документів.

Слідчий про час, дату і місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Представник особи, в якої знаходяться речі і документи, про доступ та вилучення яких просить слідчий, у судове засідання відповідно до ч. 2, ст. 163 КПК України не викликався.

В судовому засіданні було встановлено, що органом досудового розслідування розпочате кримінальне провадження №42022122030000134 від 15.07.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 КК України.

Як слідує з клопотання, документи, про доступ та вилучення яких просить слідчий, знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні було встановлено, що стороною обвинувачення було доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучення до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ; само по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а тому, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 132; ч. 5 ст. 163 КПК України, необхідно надати тимчасовий доступ до вказаних документів та можливість їхнього вилучення.

Так як надання доступу та вилучення зазначених доказів, що не є документами, які посвідчують право особи на здійснення підприємницької діяльності та не позбавляє можливості здійснювати таку діяльність, тому ця ухвала оскарженню не підлягає.

Керуючись: ст. ст. 2, 7, 22, 26, 131, 132, 159, 163, 164, 166, 309, 369 372 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ з можливістю вилучення інформації в належним чином завірених копіях у друкованому вигляді та на електронних носіях, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 , відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.09.2018 року по 01.01.2020 рік, а саме: облікової юридичної справи, податкової звітності, а саме: декларацій про прибуток підприємства, декларацій з податку на додану вартість,розрахунки коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1); довідки щодо залишку суми від`ємного значення попередніх податкових періодів, що залишається непогашеним після бюджетного відшкодування, отриманого у звітному податковому періоді, та підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (Д2) (додаток 2); розрахунки суми бюджетного відшкодування (Д3) (додаток 3); заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (Д4) (додаток 4); розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) (додаток 5), податкових накладних, всіх проведених перевірок: камеральних, документальних (планові, позапланові, виїзні, невиїзні) та фактичних, свідоцтво про взяття на облік платника податків, реєстрацію платника податку на додану вартість, декларацій з плати за землю, розрахунків по комунальному податку, та інших документів (листів, звернень, повідомлень, що мають відношення до вказаного підприємства, тощо), працевлаштованих працівників (форма 1-ДФ) та суми виплачених доходів, наявних розрахункових рахунків в банківських установах (номери рахунків, дати відкриття/закриття, назви та МФО банківських установ); проведених експортних операцій (назва та адреса одержувача, опис товару, об`єм та сума (фактурна вартість); IP адреси з яких подавалась (подається) звітність (із зазначенням дати та часу для кожної ІР-адреси); електронну Інтернет адресу (назву поштової скриньки) з якої на адресу податкового органу надходила звітність підприємства.

Тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій надати с слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

Встановити строк дії ухвали 1 місяць з дня її постановлення, з 14 листопада 2022 року по 14 грудня 2022 року включно.

Відповідно до ч. 1, ст. 166 КПК України роз`яснити, що у разі невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.11.2022
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу107299891
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —401/2332/22

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 09.12.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 11.10.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 27.09.2022

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні