Ухвала
від 09.11.2022 по справі 910/3536/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про оголошення перерви в судовому засіданні

"09" листопада 2022 р. Справа№ 910/3536/21

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Андрієнка В.В.

суддів: Шапрана В.В.

Буравльова С.І.

секретар судового засідання - Добрицька В.С.

учасники справи:

від позивача: Письмак О.Є.,

від відповідача: Сорокопуд О.П.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України

на рішення Господарського суду міста Києва від 16.06.2021 (повний текст складено 09.08.2021)

у справі №910/3536/21 (суддя Літвінова М.Є.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Світодар"

до Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України

про зобов`язання вчинити дії, а саме провести перерахунок розміру орендної плати

УСТАНОВИВ:

У провадженні Північного апеляційного господарського суду у складі колегії суддів: головуючий суддя Андрієнко В.В., судді Шапран В.В., Буравльов С.І. перебуває справа №910/3536/21.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 12.10.2022 розгляд справи призначено на 09.11.2022.

У судове засідання, яке відбулось 09.11.2022 з`явилися представники позивача та відповідача (апелянта).

Присутні представники надали суду пояснення по апеляційній скарзі.

Крім того, відповідачем було подано до суду лист у якому повідомлено, що 24.06.2022 Державну установу "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України (ідентифікаційний код 02011893) було реорганізовано шляхом злиття з Державною установою "Інститут генетичної та регенеративної медицини Національної академії медичних наук України" (ідентифікаційний код 35310861) в Державну установу "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д. Стражеска Національної академії медичних наук України" (ідентифікаційний код 44884985), яка є їх правонаступником. На підтвердження указаних обставин, до листа додано копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також копію витягу зі статуту Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д. Стражеска Національної академії медичних наук України".

Відповідно до ч. 1 ст. 52 ГПК України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Основою процесуального правонаступництва є правонаступництво у матеріальному праві, яке настало після відкриття провадження у справі. Виходячи з цього, особливості здійснення процесуального правонаступництва визначаються особливостями норм матеріального права, що регулюють перехід прав та обов`язків у матеріальних правовідносинах від особи до її правонаступника, або в інших випадках зміни сторони у правовідносинах, з яких виник спір.

Процесуальне правонаступництво, передбачене статтею 52 ГПК України, це перехід процесуальних прав та обов`язків сторони у справі до іншої особи у зв`язку з вибуттям особи у спірному матеріальному правовідношенні.

Отже, ураховуючи те, що Державна установа "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д. Стражеска Національної академії медичних наук України" є правонаступником Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України, яку було реорганізовано шляхом злиття з Державною установою "Інститут генетичної та регенеративної медицини Національної академії медичних наук України", суд ухвалив здійснити процесуальне правонаступництво відповідача Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України на його правонаступника Державну установу "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д. Стражеска Національної академії медичних наук України".

Частиною 2 ст. 52 ГПК України визначено, що усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 3 ст. 52 ГПК України, про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч. ч. 2, 3 ст. 216 ГПК України у чинній редакції, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Відповідно до ч. 2 ст. 281 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Оскільки у засіданні суду 09.11.2022 розпочато розгляд апеляційної скарги по суті, відповідно до ст. 270 ГПК України, ураховуючи необхідність додаткового з`ясування обставин справи та здійснення процесуального правонаступництва, колегія суддів дійшла висновку про необхідність оголошення перерви.

Керуючись статтями 52, 216, 232, 234, 270, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Замінити Державну установу "Національний науковий центр "Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска" Національної академії медичних наук України на її правонаступника Державну установу "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д. Стражеска Національної академії медичних наук України".

2. Оголосити перерву у судовому засіданні у справі №910/3536/21 до 23.11.2022 о 13:20 год. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, зал судових засідань № 15 (ІІ поверх).

3. Копію ухвали надіслати учасникам апеляційного провадження.

Головуючий суддя В.В. Андрієнко

Судді В.В. Шапран

С.І. Буравльов

Дата ухвалення рішення09.11.2022
Оприлюднено17.11.2022
Номер документу107321536
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити дії, а саме провести перерахунок розміру орендної плати

Судовий реєстр по справі —910/3536/21

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Ухвала від 26.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Постанова від 23.11.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 09.11.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 12.10.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 24.07.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Куксов В.В.

Ухвала від 05.07.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Куксов В.В.

Постанова від 13.06.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Ухвала від 12.04.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Ухвала від 18.02.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні