Ухвала
від 24.11.2022 по справі 939/435/22
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/435/22

УХВАЛА

24 листопада 2022 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді - Герасименко М.М.,

за участі секретаря - Рассказової М.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі судових засідань Бородянського районного суду в смт Бородянка Київської області цивільну справу за позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Бородянської селищної ради, про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом про позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 08 листопада 2022 року було відкрито провадження у даній справі та ухвалено провести розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

У підготовчому засіданні постало питання про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи орган опіки та піклування виконавчого комітету Пісківської селищної об`єднаної територіальної громади, оскільки неповнолітні діти сторін проживають разом із позивачем у с. Мигалки Бучанського району Київської області.

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилася, відповідно до заяви просила провести судове засідання за її відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про час і місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином, відзив на позов не надав.

Третя особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області свого представника в підготовче засідання не направив, про час і місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином.

Відповідно до положень частини першої статті 189 ЦПК України завданням суду у підготовчому провадженні, зокрема, є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог і складу учасників судового процесу.

У підготовчому судовому засіданні суд також серед іншого вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача тощо (пункт 4 частини другої статті 197 ЦПК України).

Відповідно до ч. 4, ч. 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У позовній заяві позивач просить позбавити відповідача батьківських прав відносно неповнолітніх дітей ОСОБА_3 і ОСОБА_4 , які проживають разом із позивачем у с. Мигалки Бучанського району Київської області.

Враховуючи наведене, на виконання вимог ст. 53 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - орган опіки та піклування виконавчого комітету Пісківської селищної об`єднаної територіальної громади.

Враховуючи права та інтереси неповнолітніх дітей сторін, виходячи з предмету позову, суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Пісківської селищної об`єднаної територіальної громади, надати суду висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно його неповнолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст. 53, 189, 197 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Бородянської селищної ради, про позбавлення батьківських прав в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - орган опіки та піклування виконавчого комітету Пісківської селищної об`єднаної територіальної громади.

Зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Пісківської селищної об`єднаної територіальної громади надати суду висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно його неповнолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Роз`яснити, що третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, на сторінці за веб-адресою - court.gov.ua/fair/sud1006.

CуддяМ. Герасименко

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107483083
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —939/435/22

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні