Ухвала
від 23.11.2022 по справі 522/4624/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/8760/20

Провадження по справі № 1-кп/522/1609/22

УХВАЛА

про привід обвинуваченого

23 листопада 2022 року Колегія суддів Приморського районного суду м. Одеси у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Одеси обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні №22017000000000008 від 16.01.2017 року, відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Гвардійське, Красногвардійського району, АР Крим, громадянина України, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_6 ,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні судді Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 перебуває обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №22017000000000008 від 16.01.2017 року, відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_5 , будучи неодноразово повідомленим про день, час та місце розгляду обвинувального акту, в судові засідання не з`явивився.

Прокурор ОСОБА_6 в судовому засіданні заявиі клопотання про здійснення примусового приводу обвинуваченого, які на виклики суду не з`являється.

Суд, заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, прийшов до висновку про можливість задоволення клопотання прокурора про здійснення примусового приводу, з наступних підстав.

Статтею 323 КПК України передбачено, що якщо в судове засідання не прибув за викликом обвинувачений, суд має право постановити ухвалу про його привід.

Згідно з ч.1 ст.135 КПК України, особа викликається до суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв`язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою.

Відповідно до ч.1 ст.323 КПК України, якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому главами 11 та 12 цього Кодексу.

Згідно з ч.1 та ч.2 ст. 140 КПК України привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час. Під час судового провадження рішення про здійснення приводу приймається судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали.

Відповідно до ч.3 ст.142 КПК України суд, встановивши, що особа, яка зобов`язана з`явитися на виклик суду, була викликана у встановленому цим Кодексом порядку (зокрема, наявне підтвердження отримання нею повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), та не з`явилася без поважних причин або не повідомила про причини свого неприбуття, постановляє ухвалу про здійснення приводу такої особи.

При цьому, Суд звертає увагу, що привід є заходом забезпечення кримінального провадження, що застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження (ст. 131 КПК України).

Згідно зі ст.2 КПК України одним із завдань кримінального провадження є забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст.28 КПК України під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об`єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень. Розумні строки не можуть перевищувати передбачені цим Кодексом строки виконання окремих процесуальних дій або прийняття окремих процесуальних рішень. Проведення судового провадження в розумні строки забезпечує суд.

Відповідно до ст.143 КПК України виконання ухвали про здійснення приводу може бути доручено відповідним підрозділам органів Національної поліції, органів безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, Національного антикорупційного бюро України або Державного бюро розслідувань.

Ухвала про здійснення приводу оголошується особі або особам, до яких він застосовується, особою, яка виконує ухвалу.

Особа, рішення про здійснення приводу якої прийнято судом, зобов`язана прибути до місця виклику в зазначений в ухвалі про здійснення приводу час у супроводі особи, яка виконує ухвалу.

У разі неможливості здійснення приводу, особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з письмовим поясненням причин невиконання.

З огляду на те, що обвинувачений проживає в межах Овідіопольського району Одеської області, суд доручає здійснення приводу Відділення поліції № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області.

За вказаних обставин, враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_5 неодноразово без поважних причин не з`являвся в судові засідання, суд приходить до висновку про необхідність застосувати до нього привід через органи внутрішніх справ.

На підставі викладено, керуючись ст.ст. 140, 142, 323 КПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Розгляд кримінального провадження відкласти на 22.12.2022 року на 12:20 годину.

Застосувати привід до обвинуваченої:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Гвардійське, Красногвардійського району, АР Крим, громадянина України, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

Привід здійснити на 12:30годину 22.12.2022року в приміщення Приморського районного суду м. Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33, каб. № 131.

Організацію приводу обвинуваченого доручити уповноваженим особам Відділення поліції №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області та контроль за виконанням покласти на прокурора Приморської окружної прокуратури м.Одеси ОСОБА_6 .

Копію даної ухвали направити керівнику Приморської окружної прокуратури м.Одеси та до Відділення поліції № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: ОСОБА_7

Судді:

23.11.2022

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено18.01.2023
Номер документу107520065
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/4624/17

Вирок від 07.04.2023

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 23.11.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні