Ухвала
від 24.11.2022 по справі 593/1293/22
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/593/404/2022

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"24" листопада 2022 р. суддя Бережанського районного суду Тернопільської області Крамар В.М., ознайомившись з позовною заявою виконавчого комітету Тернопільської міської ради, як органу опіки та піклування, місцезнаходження: вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль, - в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , треті особи: комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради, місцезнаходження вул. Академіка Сахарова, 2, м. Тернопіль; ОСОБА_3 , місце проживання: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_4 , місце проживання: АДРЕСА_2 ; комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб», місцезнаходження: вул. Медова, 3, м. Тернопіль, - про позбавлення батьківських прав.

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177, 184 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 13, 83, 84, 183, 187, 190, 191 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом виконавчого комітету Тернопільської міської ради, як органуопіки тапіклування,в інтересахмалолітньої дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб», - про позбавлення батьківських прав.

Предметом позову є позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 стосовно малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Підставою позову в позовній заяві позивачем вказано те, що ОСОБА_2 ухиляється від виконання свого обов`язку по вихованню дитини ОСОБА_1 .

Розгляд справи, відповідно до п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України, проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 10 год. 00 хв. 21 грудня 2022 року і провести його в залі №5 Бережанського районного суду з участю учасників справи.

Роз`яснити відповідачці право в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви подати суду відзив на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позову. Вказаний відзив відповідачка має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору право в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви подати суду пояснення третьої особи щодо предмета спору, в якому викласти аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Вказані пояснення третьої особи щодо позову третя особа має право надіслати: суду - пояснень третьої особи щодо позову і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень третьої особи щодо позову і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; позивачу, відповідачу - копію пояснень третьої особи щодо позову та доданих до нього документів.

У разі ненадання третіми особами, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідачка повинна подати суду докази разом з поданням відзиву.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору повинні подати докази разом з поданням пояснень третьої особи щодо позову.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Копії ухвали надіслати учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи: «https://court.gov.ua/sud1901».

Суддя:

СудБережанський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено29.11.2022
Номер документу107532673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —593/1293/22

Рішення від 31.03.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Рішення від 31.03.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні