Ухвала
від 18.11.2022 по справі 761/24177/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/24177/22

Провадження № 2/761/10766/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2022 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Пономаренко Н.В., вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «УНН» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісландія» про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації, -

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2022 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «УНН» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісландія» про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07.11.2022 року вищевказана позовна заява надійшла в провадження судді Пономаренко Н.В.

Положеннями ч. 1 ст. 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування , якщо інше не передбачено законом.

При цьому, місцем знаходження (адреса) відповідача - 1: ОСОБА_1 позивач вказує - АДРЕСА_1 , при цьому згідно інформації щодо реєстрації місця проживання особи ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 в ІТС «Реєстр територіальної громади м. Києва» за введеним запитом такої особи не знайдено.

Разом з тим, місцем знаходження (адреса) відповідача - 2: Товариства з обмеженою відповідальності «Ісландія» позивач вказує - 08292, Київська область, Бучанський район, м. Буча, вул. Шевченка, буд. 50-А, що також підтверджується інформацією з Інтернет ресурсу «Опендатабот», з якої вбачається, що місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальності «Ісландія» визначено - 08292, Київська область, Бучанський район, м. Буча, вул. Шевченка, буд. 50-А, що територіально не відноситься до дислокації Шевченківського району м. Києва, а відноситься до дислокації Київської області, Бучанського району.

Так позивачем у позовній заяві вказано, що позов подано до Шевченківського районного суду м. Києва з врахування положень ст. 27 ЦПК України, за місце проживання та перебування відповідача 1 ОСОБА_1 .

Відповідно до ч.15 ст. 28 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

При цьому, посилання позивача, що позов подано до Шевченківського районного суду м. Києва з врахування положень ст. 27 ЦПК України, за місце проживання та перебування відповідача 1 ОСОБА_1 , суд вважає необґрунтованими, оскільки згідно інформації щодо реєстрації місця проживання особи ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 в ІТС «Реєстр територіальної громади м. Києва» за введеним запитом такої особи не знайдено, а також матеріали справи не містять підтвердження місце реєстрації відповідача 1 ОСОБА_1 його проживання чи перебування за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вище викладене, підстави для звернення з позовом саме до Шевченківського районного суду м. Києва у позивача відсутні.

Разом з тим, відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Місцем знаходження (адреса) відповідача - 2: Товариства з обмеженою відповідальностю «Ісландія» позивач вказує - 08292, Київська область, Бучанський район, м. Буча, вул. Шевченка, буд. 50-А, що також підтверджується інформацією з Інтернет ресурсу «Опендатабот», з якої вбачається, що місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальності «Ісландія» визначено - 08292, Київська область, Бучанський район, м. Буча, вул. Шевченка, буд. 50-А, що територіально не відноситься до дислокації Шевченківського району м. Києва, а відноситься до дислокації Київської області, Бучанського району.

Відповідно до положень п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суддя передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Виходячи з аналізу вищенаведеного, наявні процесуально-правові підстави для передачі матеріалів вказаної цивільної справи на розгляд до Києво-Святошинського районного суду Київської області, як суду, до територіальної юрисдикції (підсудності) якого належить вказаний позов.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 30, 31, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в :

матеріали цивільної справи за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «УНН» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісландія» про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації, - передати на розгляд до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Посний текс складений 18.11.2022.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107562401
СудочинствоЦивільне
Сутьспростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації

Судовий реєстр по справі —761/24177/22

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні