Ухвала
від 29.11.2022 по справі 2-3561/11
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Ухвала

29 листопада 2022 року

м. Київ

справа №2-3561/11

провадження № 22-ц/824/13150/2022

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді - Кравець В.А. (суддя-доповідач),

суддів - Желепи О.В., Мазурик О.Ф.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника заявника товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг» - Савчука Олександра Григоровича на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 01 вересня 2022 року у цивільній справі за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг», заінтересовані особи: публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_1 , Голосіївський районний відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

У липні 2021 року представник ТОВ «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг» - Савчук О.Г. звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 01 вересня 2022 року у задоволенні заяви відмовлено.

Не погоджуючись з указаною ухвалою, 11 листопада 2022 року представник заявника ТОВ «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг» - Савчук О.Г. звернувся безпосередньо до Київського апеляційного суду з апеляційною скаргою.

28 листопада 2022 року у відповідь на запит надійшла дана цивільна справа.

Згідно з вимогами статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Отже, апелянтом пропущено строк на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції.

Безпосередньо в апеляційній скарзі представник позивача порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції та зазначає, що повний текст оскаржуваної ухвали було виготовлено лише 03 листопада 2022 року та цього дня отримано представником товариства особисто в суді.

Таким чином, зважаючи на викладені обставини, а також на відсутність у матеріалах справи доказів отримання позивачем копії повного тексту оскаржуваної ухвали, суд уважає, що апелянт пропустив строк на апеляційне оскарження ухвали суду з поважних причин, що є підставою для його поновлення.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачено в порядку та розмірі, встановлених законом.

Відповідно до статті 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є забезпечення права на апеляційний перегляд справи, а згідно зі статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод таке конституційне право забезпечується судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Отже, з урахуванням наведеного, суд уважає, що апелянт має право на апеляційний перегляд справи, подана ним апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених статтею 356 ЦПК України.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження у справі судом апеляційної інстанції не встановлено.

Відповідно до вимог статті 359 ЦПК України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359, 360 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Поновити представнику заявника товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг» - Савчуку Олександру Григоровичу строк на апеляційне оскарження ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 01 вересня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника заявника товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг» - Савчука Олександра Григоровича на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 01 вересня 2022 року у цивільній справі за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобал Інвест Консалтинг», заінтересовані особи: публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Надра», ОСОБА_1 , Голосіївський районний відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про заміну сторони виконавчого провадження.

Копія ухвали про відкриття провадження, апеляційної скарги та додані до неї матеріали надіслати учасникам справи.

Відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі, з урахуванням вимог статті 360 ЦПК України, учасники справи мають право подати до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий В.А. Кравець

Судді О.В. Желепа

О.Ф. Мазурик

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено30.11.2022
Номер документу107569053
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —2-3561/11

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Постанова від 20.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 31.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні