Ухвала
від 18.11.2022 по справі 130/2533/22
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/1025/2022

130/2533/22

У ХВ АЛ А

18.11.2022 р. м. Жмеринка

Суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Вернік В.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Жмеринської міської ради , із участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Товариство власників квартир АДРЕСА_1 ", про визнання права власності в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 09.11.2022 року звернулася до Жмеринського міськрайонного суду з цим позовом із вимогами визнання за нею права власності в порядку спадкування на нерухоме майно, а саме: квартиру АДРЕСА_2 , після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вивченням позовної заява встановлено, що її подано з порушенням вимог ст.175 ЦПК України.

Суди відкривають провадження в такій справі у разі відсутності письмової згоди спадкоємців, які прийняли спадщину (ч.2 ст.1272 ЦК) а також за відсутності інших спадкоємців, які могли б дати письмову згоду на подання заяви до нотаріальної контори про прийняття спадщини. Відповідачами у такій справі є спадкоємці, які прийняли спадщину. При відсутності інших спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття відповідачами є територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

При цьому, стороною позивача за викладення обставин щодо подання дружиною померлого спадкодавця письмової заяви про відмову від прийняття спірної спадщини, не викладено обгрунтування відсутності одноособового права останньої на частину оспорюваного об`єкту нерухомого майна в межах права спільної власності подружжя, надто за вказівки у позові про його набуття обома батьками позивача шляхом пайової участі у будівельному кооперативі, й не залучено її до участі в даній справі за відповідним процесуальним статусом.

Згідно ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Вказані недоліки позивачеві слід усунути шляхом обгрунтування вказаних обставин за змістом нової редакції позовної зави із зазначенням їх доказів, вирішення за потреби питання щодо уточнення переліку учасників справи та змісту заявлених позовних вимог.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 175, 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Жмеринської міської ради , із участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Товариство власників квартир АДРЕСА_1 ", про визнання права власності в порядку спадкування, залишити без руху та надати позивачу для усунення недоліків семиденний термін з дня вручення копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вернік В.М.

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.11.2022
Оприлюднено01.12.2022
Номер документу107579352
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —130/2533/22

Рішення від 13.03.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Рішення від 13.03.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні