Ухвала
від 18.11.2022 по справі 490/3625/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/350/2022 Справа № 490/3625/21

Центральний районний суд м. Миколаєва


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2022 року м. Миколаїв

Центральний районний суд міста Миколаєва у складі головуючого судді Гуденко О.А., за участю секретаря судового засідання Савенко Є.В., без участі сторін, розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Миколаєві цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Центрального районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Вказана справа перебувала в провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Саламатіна О.В.

Згідно Розпорядження в.о. керівника апарату суду від 06.06.2022 року "Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справи" в зв`язку з увільненням від виконання обов`язків судді ОСОБА_3 , на час мобілізації - справу передано на повторний розподіл справи.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.06.2022 року дану справу розподілено на суддю Гуденко О.А. та передано останній в зв`язку з особливостями роботи суду у воєнний час - 29 червня 2022 року.

Попереднім складом суду постановлено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначити проведення підготовчого судового засідання.

Ухвалою суду від 22.12.2021 року задовлено клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів. Прийнято зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя до спільного розгляду з позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, об`єднавши позови в одне провадження. Відкладено підготовче засідання на 15 год. 00 хв. 23 березня 2022 року.

Ухвалою судді Гуденко О.А. від 07.07.2022 прийнято до провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та у зв`язку з великою навантеженістю, призначити судове засідання у справі на 18.11.2022 року на 11 год. 00 хв.

В судове засідання сторони та представники сторін не з`явилися, позивач направив суду клопотання про витребування доказів , яке обгрунтовував тим, що піссля ознайомлення з матеріалами справи ним було з`ясовано що вимогги ухвали про витребування доказів попереднього складу судуд виконані не в повному обсязі - а саме не надано від зазначеного переліку банківських установ інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним в ним коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) в період з 15.01.1994 року по теперішній час.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (частина перша статті 5 Цивільного процесуального кодексу України).

Згідно з п. 4 частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Частинами 1-3 статті 13 ЦПК України встановлено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зважаючи на викладене, з метою забезпечення можливості учасникам справи забезпечити реалізацію процесуальних прав, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання та витребувати докази, про яке заявлено відповідне клопотання.

Згідно ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначених цим Кодексом строку підготовчого провадження, у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У зв`язку з задволенням клопотання про витребування доказів суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання .

На підставі вищенаведеного, та керуючись ст.аттями 13, 76, 84, 175, 177 - 180, 197, ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17) інформацію про банківські рахунки, які були відкриті в Публічному акціонерному товаристві Акціонерний банк «Порто-Франко» на ім`я ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 ), а також загальну суму коштів на вказаних рахунках та особу, яка знімала кошти з вказаних рахунків (в якому розмірі), а також особу, якій було виплачено відповідну компенсацію при ліквідації банку.

Витребувати в ПАТ "Дойче Банк ДБУ" (01015, місто Київ, вул. Лаврська, будинок 20; Код ЄДРПОУ: 36520434) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час.

Витребувати в ПАТ"ДІВІБАНК"(01033,місто Київ,вул.Микільсько-Ботанічна,будинок 6/8,приміщення 41;Код ЄДРПОУ:37572263) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Витребувати в ПАТ "БАНК3/4"(04080,місто Київ,вул.Кирилівська,будинок 25;Код ЄДРПОУ:36002395) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Витребувати в ПАТ"АКБ"КОНКОРД"(49000,Дніпропетровська обл.,місто Дніпро,площа Троїцька,будинок 2;Код ЄДРПОУ:34514392) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Витребувати в АТ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙПРОМИСЛОВИЙ БАНК»(01024,місто Київ,бульвар ШевченкаТараса,будинок 11,приміщення 51;Код ЄДРПОУ:36061927) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Витребувати в АТ "Українськийбанк реконструкціїта розвитку"(03087,місто Київ,вул.Єреванська,будинок 1;Код ЄДРПОУ:23697280) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Витребувати в АБ"УКРГАЗБАНК"(03087,місто Київ,вул.Єреванська,будинок 1;Код ЄДРПОУ:23697280) інформацію щодо рахунків відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 , та надати інформацію по наявним на них коштам (сума коштів на рахунку, які фінансові операції були здійсненні за даними рахунками) за період з 15.01.1994 року по теперішній час;

Згідно положень ст. 84 ЦПК України роз`яснюємо, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повина видати його на вимогу суду. У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали. За неподання таких доказів, з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу передбаченим ЦПК України. У разі неподання учасником справи з не поважних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, обо відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Згідно ч.7 ст.84ЦПК Українизобов`язати вказанібанківські тадержавні установи виконативимоги ухвалисуду в строк до 20 січня 2023 року, у разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відкласти підготовче засідання на 16 год. 00 хв. 06 лютого 2023 року.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud1423/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.А. Гуденко

Дата ухвалення рішення18.11.2022
Оприлюднено05.12.2022
Номер документу107612423
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —490/3625/21

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Рішення від 29.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Рішення від 25.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні