Ухвала
від 02.12.2022 по справі 127/26878/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/26878/22

Провадження № 2/127/3478/22

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття загального позовного провадження у справі

02 грудня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі судді Іщук Т. П., розглянувши позовну заяву Департаменту патрульної поліції (м. Київ, вул. Федора Ернста, буд. 3, код ЄДРПОУ 40108646) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), Подільського регіонального страхового центру приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» (м. Вінниця, вул. Архітектора Артинова, буд. 16, код ЄДРПОУ 25983239) про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, стягнення страхової виплати,

ВСТАНОВИВ:

Департамент патрульної поліції звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , Подільського регіонального страхового центру «ПрАТ «УПСК» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в розмірі 174947,04 грн, стягнення страхової виплати в розмірі 130000 грн, на підставі положень ст. 22, 1166, 1187, 1188, 1194 ЦК України, Закону України «Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Подана заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. 19, 23, 27 ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Вінницькому міському суду Вінницької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу; якщо відповідачемвказана фізичнаособа,яка немає статусупідприємця,суд відкриваєпровадження непізніше наступногодня здня отриманнясудом упорядку,передбаченому частиноювосьмою цієїстатті,інформації прозареєстроване увстановленому закономпорядку місцепроживання (перебування)фізичної особи-відповідача (адресна довідка надійшла до суду 01.12.2022).

Відповідно до ч. 3 ст. 274 справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у справі, судом враховується значення справи для сторін, обраний позивачами спосіб захисту, категорію та складність справи, характер заявлених позовних вимог, виниклі між сторонами спірні правовідносини, предмет доказування та його обсяг, а тому відповідно до положень ч. 3 ст. 274 ЦПК України, вважає, що дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з дотримання усіх процесуальних норм щодо такого виду провадження.

Керуючись ст. 187, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом Департаменту патрульної поліції до ОСОБА_1 , Подільського регіонального страхового центру приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, стягнення страхової виплати.

2. Розгляд справи провести у порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 15 год. 30 хв. 11 січня 2023 року в приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Грушевського, 17 (зал судових засідань №6).

4. Запропонувати відповідачам протягом 15днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Роз`яснити відповідачам, що:

- відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України;

- докази по справі повинні бути подані разом з поданням відзиву; якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу;

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами;

- відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6. Попередити учасників справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу; учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ст.95 ЦПК України).

7. Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

9. Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено06.12.2022
Номер документу107663997
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, стягнення страхової виплати

Судовий реєстр по справі —127/26878/22

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні