Ухвала
від 23.11.2022 по справі 498/1068/22
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/1068/22

Провадження по справі №2/498/256/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

23 листопада 2022 року

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області - Ткачук О.Л., розглянувши позовну заяву органу опіки та піклування (виконавчий комітет) Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав,-

В С Т А Н О В И Л А:

17 листопада 2022 року до Великомихайлівського районного суду Одеської області звернувся орган опіки та піклування (виконавчий комітет) Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області з позовною заявою до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, в якому просять ухвалити рішення, яким відібрати у відповідачів неповнолітню ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , малолітню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 не позбавляючи їх батьківських прав, а у разі якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному вихованню дітей їх батьками, за заявою батьків постановити рішення суду про повернення їм неповнолітніх ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Згідно ч.1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Таким чином, позовна заява підсудна Великомихайлівському районному суду Одеської області, її зміст і форма відповідають вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, для залишення позовної заяви без руху або її повернення позивачеві, передбачених ст.ст.185, 186 ЦПК України, не встановлено.

Враховуючи категорію справи, суддя вважає за необхідне розглянути справу в порядку загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Відповідно до ч.7ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно положень п.19 розділу IV Правил державної реєстрації актів громадянського стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 року №52/5 (із змінами станом на 13.11.2017 року), копії актових записів цивільного стану видаються на підставі ухвали (письмового запиту) суду (судді) у зв`язку зі справами, що перебувають у його провадженні, а також на письмові запити Міністерства юстиції України, відділу державної реєстрації актів цивільного стану України, дипломатичного представництва та консульської установи України, нотаріуса, органу досудового розслідування, інших державних органів, якщо запит зроблено у зв`язку зі здійсненням ними повноважень, визначених актами законодавства, із зазначенням мети їх витребування.

Отже, копії актового запису цивільного стану можуть бути надані тільки на обґрунтовану письмову вимогу суду.

Враховуючи наведене, вважаю за необхідне витребувати із Великомихайлівського відділуДРАЦС уРоздільнянському районіОдеської області Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса)копії актовихзаписів пронародження дітей, так як вказана інформація необхідна для повного та всебічного розгляду справи, та винесення по справі обґрунтованого рішення.

Керуючись ст. ст.81, 84, 128, 175-177,187,190,353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом органу опіки та піклування (виконавчий комітет) Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав.

Цивільну справу за позовною заявою органу опіки та піклування (виконавчий комітет) Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав призначити до розгляду у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження на 16 грудня 2022 року на 10 год. 30 хв., в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (смт.Велика Михайлівка вул.Пушкіна, 2б).

Витребувати із Великомихайлівському відділу ДРАЦС у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), місцезнаходження: 67100 Одеська область Великомихайлівський район с.м.т.Велика Михайлівка вул.Центральна, 126:

- копію актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , складеного виконкомом Новоборисівської сільської ради Великомихайлівського району Одеської області, за №09 від 20.03.2006 року;

- копію актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , складеного відділом реєстрації актів цивільного стану Великомихайлівського районного управління юстиції Одеської області, за №22 від 29.01.2010 року.

Копію ухвали направити Великомихайлівському відділу ДРАЦС у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) - для виконання.

Витребувані документи направити до Великомихайлівського районного суду Одеської області за адресою: вул. Пушкіна, 2б смт. Велика Михайлівка Одеської області у встановлений судом строк, або надати стороні, яка подасть вказану ухвалу до виконання, але не пізніше 15.12.2022 року.

Про час і місце підготовчого засідання повідомити сторін у справі.

Направити позивачу ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття підготовчого провадження у справі.

Направити відповідачам та третій особі ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття підготовчого провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали або відзиву відповідача, письмові пояснення щодо позову або відзиву за правилами, що встановлені ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (над завчасно до початку розгляду справи по суті.

В анням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи еб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, http://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Позивач: Орган опіки та піклування (виконавчий комітет) Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, (код ЄДРПОУ 04378304), місцезнаходження: вул. Лермонтова, 3 с.Новоборисівка, Роздільнянський (бувший Великомихайлівський) район Одеська область, 67121.

Відповідачі:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), місце проживання, зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , (РНОКПП НОМЕР_2 ), місце проживання, зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 .

Третя особа: КУ «Центр надання соціальних послуг Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області» (код ЄДРПОУ 44213159), місцезнаходження: вул. Лермонтова, 3 с.Новоборисівка, Роздільнянський (бувший Великомихайлівський) район Одеська область, 67121.

Суддя О.Л.Ткачук

Дата ухвалення рішення23.11.2022
Оприлюднено08.12.2022
Номер документу107717587
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав

Судовий реєстр по справі —498/1068/22

Рішення від 27.01.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні