Ухвала
від 02.12.2022 по справі 405/6279/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/6279/22

2/405/877/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 грудня 2022 року м. Кропивницький

Суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Драний В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства «Завод гідравлічних машин «Цукрогідромаш» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Центральноукраїнське бюро новин», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Хостінг Україна» про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує та порушує право на ділову репутацію, спростування інформації та заборону вчинення певних дій, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ПрАТ «Завод гідравлічних машин «Цукрогідромаш» звернулось до суду з позовом до відповідачів ОСОБА_1 , ТОВ «Центральноукраїнське бюро новин», третя особа ТОВ «Хостінг Україна» про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує та порушує право на ділову репутацію, спростування інформації та заборону вчинення певних дій.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстав для повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі з наданих до суду матеріалів не вбачається.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно доч.3ст.274ЦПК Українипри вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує: 1)ціну позову; 2)значення справидля сторін; 3)обраний позивачемспосіб захисту; 4)категорію таскладність справи; 5)обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначитиекспертизу,викликати свідківтощо; 6)кількість сторінта іншихучасників справи; 7)чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши матеріали позовної заяви, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, а також враховуючи значення даної справи для сторін, приходжу до висновку, що справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 175-177, 184, 187, 190-192, 274 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовомПриватного акціонерного товариства «Завод гідравлічних машин «Цукрогідромаш» (25006, м. Кропивницький, вул. Архангельська, 94) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), Товариства з обмеженою відповідальністю «Центральноукраїнське бюро новин» (25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Хостінг Україна» (03067, м. Київ. вул. Машинобудівна, 35-А) про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує та порушує право на ділову репутацію, спростування інформації та заборону вчинення певних дій.

Розгляд справи проводити в порядкузагального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 23.01.2023 року о 12:00 год. у приміщенні Ленінського районного суду м. Кіровограда за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, зала судового засідання 505.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, відповідач(і) має(ють) право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів.

До підготовчого судового засідання третя(і) особа(и), яка(і) не заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, має(ють) право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

У разі ненадання відповідачем(ами) відзиву у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою:http://ln.kr.court.gov.ua/sud1111/.

Суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда В . В. Драний

Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107721427
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання інформації недостовірною та такою, що принижує та порушує право на ділову репутацію, спростування інформації та заборону вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —405/6279/22

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні