Ухвала
від 08.12.2022 по справі 926/3343/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08 грудня 2022 року Справа № 926/3343/22

Суддя Господарського суду Чернівецької області Тинок Олександр Сергійович, розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «"Летичівський комбікормовий завод", у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак"

про стягнення грошових коштів за поставку товару неналежної якості та сплату штрафу за поставку товару неналежної якості в сумі 52646,40 грн

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак" про стягнення грошових коштів за поставку товару неналежної якості та сплату штрафу за поставку товару неналежної якості в сумі 52646,40 грн.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09 вересня 2022 року, позовну заяву №926/3343/22 передано судді Тинку О.С.

Ухвалою суду від 12 вересня 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначено на 26 вересня 2022 року.

Ухвалою суду від 26 вересня 2022 року виправлено допущену описку в тексті ухвали Господарського суду Чернівецької області від 12 вересня 2022 року по справі № 926/3343/22, а саме - "Товариство з додатковою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" та Товариство з додатковою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак" змінити на "Товариство з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак"; відкладено підготовче засідання на 12 жовтня 2022 року; постановлено повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак" про дату, час і місце розгляду справи, розмістивши оголошення про виклик до суду на веб-порталі судової влади України на офіційному веб-сайті Господарського суду Чернівецької області та шляхом телефонограми за номером телефону вказаним позивачем у позовній заяві.

Ухвалою суду від 12 жовтня 2022 року постановлено: відкласти підготовче засідання на 24 жовтня 2022 року; повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод технологічного обладнання "Аванпак" про дату, час і місце розгляду справи, розмістивши оголошення про виклик до суду на веб-порталі судової влади України на офіційному веб-сайті Господарського суду Чернівецької області та шляхом телефонограми за номером телефону вказаним позивачем у позовній заяві.

Ухвалою суду від 24 жовтня 2022 року постановлено: закрити підготовче провадження; призначити справу до судового розгляду по суті на 14 листопада 2022 року.

В судовому засіданні 14 листопада 2022 року оголошено перерву до 30 листопада 2022 року.

Однак, судове засідання 30 листопада 2022 року не відбулося у зв`язку із відсутністю електроенергії, що підтверджується актом заступника керівника апарату Господарського суду Чернівецької області про неможливість проведення судового засідання від 30 листопада 2022 року, який долучено до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 30 листопада 2022 року призначено розгляд справи № 926/3343/22 по суті на 12 грудня 2022 року.

07 грудня 2022 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" через систему «Електронний суд» подав заяву (вх. № 4876) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до пункту 7 статті 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Згідно з статтею 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцій поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до пункту 45 Положення "Про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи" затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 (далі- Положення), підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Згідно пункту 46 Положення, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Пунктами 49 та 50 Положення встановлено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку. Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Враховуючи наявність у Господарському суді Чернівецької області відповідної технічної можливості, суд дійшов висновку про задоволення заяви представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АВ Фармація" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку з використанням власних технічних засобів.

Разом з тим, Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, із подальшими змінами Указами Президента України від 14.03.2022 №133/2022, від 18.04.2022 №259/2022, від 17.05.2022 №341/2022 та від 12.08.2022 №573/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».

Так, враховуючи запровадження військового стану на всій території України, оголошення повітряних тривог, тривалі відключення електроенергії тощо, суд констатує існування підвищених ризиків технічної неможливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Станом на момент постановлення ухвали у суду відсутня достеменна інформація про час та тривалість відключень електричної енергії у приміщенні суду на дату проведення запланованого судового засідання по справі, тому в умовах, що склалися, суд не може гарантувати технічну можливість участі у відеоконференції поза межами приміщення суду.

Учасники справи не позбавлені права звернутись до суду із клопотання про розгляд справи за їх відсутності та можливості особистої присутності в судовому засіданні.

У разі відсутності технічної можливості у Господарському суді Чернівецької області забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд буде розглядати справу за наявними матеріалами справи.

Також, суд звертає увагу сторін на наступне.

Відповідно до частини 5 статті 197 Господарського процесуального кодексу України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно частини 11 статті 197 Господарського процесуального кодексу України, використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Керуючись статтями 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" про розгляд справи 12 грудня 2022 року на 14 годині 30 хвилин в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

2. Провести судове засідання з розгляду справи № 926/3343/22, призначене на 12 грудня 2022 року на 14 годині 30 хвилин в приміщенні Господарського суду Чернівецької області зал судових засідань № 3, у режимі відеоконференції з представником Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівський комбікормовий завод" поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису за допомогою сервісу vkz.court.gov.ua за наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя О.С. Тинок

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107746364
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошових коштів за поставку товару неналежної якості та сплату штрафу за поставку товару неналежної якості в сумі 52646,40 грн

Судовий реєстр по справі —926/3343/22

Постанова від 26.06.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Малех Ірина Богданівна

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Малех Ірина Богданівна

Рішення від 04.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 08.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 24.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 12.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 26.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні