Ухвала
від 12.12.2022 по справі 539/2578/22
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/2578/22

Провадження № 2/539/988/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2022 року м.Лубни

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області у складі:

головуючогосудді Просіної Я.В.,

за участю секретаря судового засідання Ковтун І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м.Лубни цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Освітатехпостач» про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до відповідача Комунального підприємства «Освітатехпостач» про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку.

12.12.2022 року представник відповідача ОСОБА_2 надіслав до суду клопотання у якому відповідно до ст. 84 ЦПК України просить витребувати у Лубенського міськрайонного центру зайнятості інформацію відносно ОСОБА_1 , в який період часу останній перебував на обліку центру зайнятості та яка сума допомоги по безробіттю (з помісячною розбивкою) була виплачена. В обґрунтування клопотання представник відповідача посилається на те, що 07.12.2022 року представнику відповідача стало відомо, що позивач після звільнення з посади в.о. директора КП «Освітатехпостач» перебував на обліку Лубенського міськрайонного центру зайнятості та отримував допомогу по безробіттю, однак не відомо в який період позивач перебував на обліку. З метою підтвердження вищезазначених аргументів, представник відповідача вважає за необхідне витребувати з Лубенського міськрайонного центру зайнятості інформацію відносно ОСОБА_1 , а саме коли останній став на облік та знявся з обліку даного центру зайнятості, та яка сума допомоги по безробіттю була виплачена останньому.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання без його участі, при розгляді клопотання представника відповідача покладається на розсуд суду.

Представник відповідача адвокат Портянко Є.В. до зали суду не з`явився, надав заяву до суду в якій просить судове засідання провести без його участі. Заяву про витребування доказів просить задовільнити та розглянути без участі представника відповідача.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання про витребування доказів таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно положень ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, те, що обставини цивільної справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, враховуючи неможливість самостійного отримання та надання суду представником відповідача зазначених доказів, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст. 76,77,81,84,182,183,260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника відповідача адвоката Портянко Є.В. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Лубенського міськрайонного центру зайнятості (37500, м. Лубни, Полтавська область, вул. Старотроїцька, буд. 5) інформацію відносно ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), в який період часу останній перебував на обліку центру зайнятості та яка сума допомоги по безробіттю (з помісячною розбивкою) була виплачена.

Зазначений документ необхідно надати у строк до 21 грудня 2022 року на адресу Лубенського міськрайонного суду Полтавської області: Полтавська область, м. Лубни, вул. Монастирська, буд. 17.

Копію даної ухвали для виконання направити до Лубенського міськрайонного центру зайнятості (37500, м. Лубни, Полтавська область, вул. Старотроїцька, буд. 5).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6-8 ст. 84 ЦПК України особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Я. В. Просіна

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу107851953
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —539/2578/22

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Рішення від 22.12.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні