Ухвала
від 04.11.2022 по справі 569/18537/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18537/21

1-кс/569/5170/22

УХВАЛА

про продовження строку досудового розслідування

04 листопада 2022 року м. Рівне

Слідча суддяРівненського міськогосуду Рівненськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,з участю слідчого у кримінальному провадженні заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання, про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021180000000079 від 06.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 КК України, -

ВСТАНОВИЛА:

До Рівненського міського суду Рівненської області надійшло клопотання слідчого у кримінальному провадженні заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідуванняу кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021180000000079 від 06.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 КК України, до двадцяти чотирьох місяців.

В обґрунтування клопотання зазначено, що надійшла заява директора ТОВ «Сімейний Сад» ОСОБА_5 про те, що група осіб, діючи на території Рівненської області, здійснює виготовлення та збут фальсифікованих гербіцидів на яких незаконно використовуються торгівельні марки, зокрема: «Мобіль», «Турбо Престо», «Сімейний Сад» та інші, права на використання яких належать ТОВ «Сімейний Сад», при цьому Товариство не надавало будь-яким особам на території України право на використання належних йому торгівельних марок, шляхом виготовлення продукції та її реалізації, діями вказаної групи осіб для ТОВ «Сімейний Сад», заподіюється матеріальна шкода в особливо великому розмірі, крім того, дії вказаних осіб негативно впливають на репутацію Товариства та можуть привести до заподіяння тяжких наслідків особами, які здійснюють придбання та використання фальсифікованої продукції.

Допитаний в якості представника потерпілого директор ТОВ «Сімейний Сад» ОСОБА_5 , вказав, що дане Товариство є власником знаків для товарів і послуг: «Мобіль», що посвідчується свідоцтвом №223598 від 10 березня 2017 року, «Турбо-престо», що посвідчується свідоцтвом №258749 від 10 травня 2019 року, «Сімейний Сад», що посвідчується свідоцтвом №210347 від 11 квітня 2016 року, (видані Державною службою інтелектуальної власності України, відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг») та інших, тобто препарати під торговими марками Товариства є такими, що захищені законодавством України про захист інтелектуальної власності, а також хімічний склад цих препаратів (пестицидів) є таким, що захищений законодавством України відповідно до ЗУ «Про пестициди та агрохімікати».

Проте,в квітні2021року придослідженні працівникаминаявності тапопиту натовар ТО«ѳмейний Сад»у роздрібніймережі буловиявлено,що вмережі магазинів« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,представлено дляпродажу гербіцидиіз зображеннямзнаків длятоварів іпослуг,права наякі належатьТОВ «СімейнийСад»,також на зворотній стороні зазначено реквізити ТОВ «Сімейний Сад» (07403, Київська обл., м. Бровари, вул. Кутузова, 61) - виробника та власника товарного знаку і суб`єкта реєстрації препаратів, зразки такого товару були придбані безпосередньо працівниками Товариства, при дослідженні зовнішнього виду товару встановлено, що даний товар є в неоригінальній упаковці, яка не пропонується Товариством до продажу.

Вказаними діями, з виготовлення та продажу гербіцидів із незаконним використанням торгових знаків права на які належать ТОВ «Сімейний Сад», вказаному суб`єкту заподіюється матеріальна шкода в особливо великому розмірі, крім того, дії вказаних осіб негативно впливають на репутацію Товариства та можуть призвести до заподіяння тяжких наслідків особами, які здійснюють придбання та використання фальсифікованої продукції.

Слідчий вказав, що в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження проведено ряд обшуків у місцях здійснення діяльності, пов`язаної із реалізацією незаконно виготовленої продукції, за результатами яких виявлено та вилучено фальсифіковану продукцію.

28.01.2022 року слідчим у кримінальному провадженні призначено експертизу об`єктів інтелектуальної власності проведення якої доручено експертам Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та відповідно до супровідного листа від 04.02.2022 разом із об`єктами дослідження передано до експертної установи для виконання.

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 06 листопада 2022 року. Однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження.

Для цього у кримінальному провадженні необхідно виконати:

- отримати висновок експерта за результатами проведення судової експертиз об`єктів інтелектуальної власності;

- з урахуванням отриманого висновку експертів, допитати в якості свідків осіб, які здійснювали реалізацію вказаної продукції;

- встановити постачальників вказаної продукції та місця її виготовлення;

- провести інші необхідні слідчі (розшукові) дії, з метою з`ясування всіх фактичних даних, на підставі яких буде встановлено наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Слідчий в клопотанні вказав, що зазначені слідчі дії мають істотне значення для кримінального провадження, а також для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого процесуального рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Слідчий подав до суду клопотання в якому просив проводити розгляд без його участі, клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання в судовому засіданні, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Пуктом 2 абзацу 2 ч. 1 ст. 219 КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Частиною 1ст. 294 КПК Українивстановлено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1ст. 295-1 КПК України, у випадках, передбаченихст. 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 2 ст.295-1 КПК України передбачено, що у клопотанні про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру зазначаються: 1) найменування (номер) кримінального провадження; 2) всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; 3) обставини, що перешкоджали здійснити інші необхідні процесуальні дії раніше; 4) строк, необхідний для проведення або завершення процесуальних дій; 5)інші відомості, що обґрунтовують необхідність продовження строку досудового розслідування.

В судовому засіданні встановлено, що в провадженні CУГУНП вРівненській області перебуває кримінальне провадження № 42021180000000079 від 06.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 КК України.

Строк досудового розслідування по даному провадженню закінчується 06 листопада 2022 року, але для всебічного, повного та об`єктивного розслідування у кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно виконати вказаний вище обсяг процесуальних та слідчих дій, які неможливо здійснити до закінчення строку досудового розслідування, встановленого п. 2 абзацу 2 ч. 1 ст. 219КПК України.

Згідно ст. 12 КК України, злочин передбачений ч. 3 ст. 229 КК України є тяжким злочином.

Частиною 4 ст. 219 КПК України визначено, що строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, встановлено, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

З врахуванням викладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є достатньо обґрунтованим та доведеним і підлягає задоволенню, і тому необхідно продовжити строк досудового розслідування по даному провадженню на 6 місяців до 06 травня 2023 року.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1,309,372 КПК України,слідчий суддя,-

УХВАЛИЛА:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строкдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42021180000000079 від 06.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України, до двадцяти чотирьох місяців, тобто до 06 травня 2023 року.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідча суддя Рівненського міського суду ОСОБА_6

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.11.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу107852443
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —569/18537/21

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 24.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні