Рішення
від 12.12.2022 по справі 466/6402/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6402/22

Додаткове Рішення

іменем України

12 грудня 2022 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Федорової О.Ф.

секретар судового засідання Кулабухова М. М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Шевченківського районного суду заяву ОСОБА_1 про винесення додаткового рішення за адміністративною позовною заявою ОСОБА_1 до Управління безпеки Львівської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог інспектор з паркування Управління безпеки Львівської міської ради Ніколайчук Григорій Олександрович про скасування постанови та накладення адміністративного стягнення та відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

Впровадженні Шевченківськогорайонного судум.Львова перебувала адміністративнапозовна заява ОСОБА_1 до Управління безпеки Львівської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог інспектор з паркування Управління безпеки Львівської міської ради Ніколайчук Григорій Олександрович про скасування постанови та накладення адміністративного стягнення та відшкодування моральної шкоди.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Львова від 07.10.2022 року частково задоволені позовні вимоги.

На адресу Шевченківського районного суду м. Львова 02.12.2022 року надійшло клопотання позивача про ухвалення додаткового рішення по справі, а саме вирішити питання про стягнення судового збору у розмірі 992,40 грн.

У судове засідання учасники провадження не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви про постановлення додаткового рішення повідомлені належним чином. На адресу Шевченківського районного суду м. Львова заяв чи клопотань не надходило.

Як вбачається із матеріалів справи учасники були належним чином повідомлені.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 252 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Нормою ч. 3ст. 252 КАС Українивстановлено, що додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд вважає за можливе розглянути дану справу за відсутності учасників справ.

У відповідності до ч. 4ст. 229 КАС Україниу разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Судом встановлено, що Рішенням Шевченківськогорайонного судум.Львова від 07.10.2022року частковозадоволені позовнівимоги,а самеПостанову серіїРАП №700207644від 28.07.2022року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 3ст. 122 КУпАП- скасувати.

Постанову серії РАП №700207616 від 28.07.2022 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 3ст. 122 КУпАП- скасувати.

В решті позовних вимог відмовити.

При вирішенні питання щодо постановлення додаткового рішення про стягнення судових витрат, асаме судового збору у розмірі 992,40 грн., судом встановлено, що позовна заява містила вимогу щодо стягнення моральної шкоди, за яку чплачено судовий збір та у задоволенні якої було відмовлено.

Статтею 139 КАС України визначено порядок розподілу судових витрат.

Відповідно до ч. 1ст. 139 КАС України, при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цьогоКодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Відповідно до ч.3 ст. 139 КАС України визначено, що при частковому задоволенні позову судові витрати покладаються на обидві сторони пропорційно до розміру задоволених позовних вимог. При цьому суд не включає до складу судових витрат, які підлягають розподілу між сторонами, витрати суб`єкта владних повноважень на правничу допомогу адвоката та сплату судового збору.

Відповідно до ч.2ст.132 КАС Українирозмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

У розумінніЗакону України «Про судовий збір»судовий збірце збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат (ст. 1 Закону № 3674-VI).

Згідно зістаттею 6 Закону України «Про судовий збір»судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв`язку.

З огляду на викладене, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов висновку, що заява про постановлення додаткового рішення підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись: ст.ст.5-10,19,132,139,241-246,252,293,295,297 КАС України, -

ухвалив:

По адміністративній справі № 466/6402/22 за матеріалами адміністративної позовної заяви ОСОБА_1 до Управління безпеки Львівської міської ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог інспектор з паркування Управління безпеки Львівської міської ради Ніколайчук Григорій Олександрович про скасування постанови та накладення адміністративного стягнення та відшкодування моральної шкоди - постановити додаткове рішення.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з Управління безпекиЛьвівської міськоїради ЄДРПОУ 20819015 (79005 м. Львів, вул. Зелена, 9) на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який проживає АДРЕСА_1 судовий збір у розмірі 992,40 (дев`ятсот дев`яносто дві гривні 40 копійок ).

Апеляційні скарги на судові рішення у справах, визначенихстаттею 286 КАС України, можуть бути подані протягом десяти днів з дня їх проголошення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції, а саме до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно -телекомунікаційної системи апеляційна скарги подаються учасниками справи через Шевченківський районний суд м. Львова.

Датою ухвалення судового рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено - повне чи скорочене). Датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/.

Позивач : ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який проживає АДРЕСА_1 судовий збір у розмірі 992,40 (дев`ятсот дев`яносто дві гривні 40 копійок ).

Відповідач: Управліннябезпеки Львівськоїміської ради ЄДРПОУ20819015 (79005 м. Львів, вул. Зелена, 9)

Суддя О. Ф. Федорова

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107863922
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —466/6402/22

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Рішення від 12.12.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Рішення від 07.10.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 06.09.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 29.08.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні