Ухвала
від 24.10.2023 по справі 466/6402/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6402/22

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадженя

24 жовтня 2023 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Федорової О.Ф.

розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження-

встановив:

На адресу Шевченківського районного суду м. Львова надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування заяви зазначає, що Додатковим рішенням Шевченківського районного суду м. Львова від 12 грудня 2022 року по справі № 466/6402/22 було стягнуто з Управління Безпеки Львівської міської ради на користь ОСОБА_1 судові витрати пов`язані із розглядом справи, а саме судовий збір у розмірі 992,40 (дев`ятсот дев`яносто дві гривні 40 копійок ).

З метою виконання судового рішення, Стягувач ОСОБА_1 звернувся до Головного управління державної казначейської служби України у Львівській області із зверненням до виконання виконавчого листа.

Однак ГУ Державної казначейської служби України повернуло виконавчий лист, повідомивши Стягувача, що станом на теперішній момент Управління безпеки Львівської міської ради (код ЄДРПОУ 20819015) перебуває у стані припинення, та останню приєднано до іншої юридичної особи - Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради (код ЄДРПОУ 44448833, 79008 м. Львів, пл. Ринок, 1).

Відповідно до п..6, 8 ухвали Львівської міської ради від №32 «Про затвердження структури виконавчих органів Львівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» міською радою ухвалено створити департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури (п.6), а також реорганізувати управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури та управління безпеки міста шляхом приєднання до департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури (п.8).».

В судове засідання учасники не з`явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

За приписами ч. 1ст. 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відповідно до ч.9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Судом в межах розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, вивчено заяву та матеріали справи.

На думку суду заява є обґрунтованою, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1ст. 379 КАС Україниу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд зазначає, що заміна сторони у відносинах, щодо яких виник спір (процесуальне правонаступництво) можлива на будь-якій стадії адміністративного процесу, як на стадії розгляду справи, так і на стадії виконання судового рішення, яке набрало законної сили, зокрема, і до видання виконавчого листа, і відбувається виключно за відповідним рішенням суду, а не державного виконавця (що стосується заміни сторони виконавчого провадження), незалежно від того виданий судом виконавчий лист на момент звернення із заявою про правонаступництво та чи пред`явлений він (виконавчий лист) до примусового виконання.

Виходячи з наведеного, на думку суду існують достатні правові підстави для заміни сторони виконавчого провадження.

На ідставі викладеного та керуючись:ст.ст. 52,241,243,248,256,287,294,379 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Змінити сторонувиконавчого провадження,Боржника Управління безпеки Львівської міської ради (Адреса: 79005, м. Львів, вул. Зелена, 9, ЄДРПОУ: 20819015) на його правонаступника Департамент мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради (код ЄДРПОУ 44448833, 79008 м. Львів, пл. Ринок, 1), у справі№ 466/6402/22за позовом ОСОБА_1 до Управління безпеки Львівської міської ради в частині стягнення судових витрат у виді судового збору у розмірі 992, 40 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Восьмого апеляційнийного адміністративного суду.

До початкуфункціонування Єдиноїсудової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарги подаються учасниками справи через Шевченківський районний суд м. Львова.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/.

Суддя: О. Ф. Федорова

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114470696
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —466/6402/22

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Рішення від 12.12.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Рішення від 07.10.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 06.09.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 29.08.2022

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні