Ухвала
від 08.12.2022 по справі 340/4943/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони правонаступником

08 грудня 2022 року м. Кропивницький Справа № 340/4943/20

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Кравчук О.В., розглядаючи у порядку загального письмового провадження адміністративну справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Антар-Декорт» (ідентифікаційний номер 23229308; адреса: вул. Велика Перспективна, 22/5, кв. 15, м.Кропивницький, 25006)

до Дніпровської митниці Держмитслужби (код ЄДРПОУ 43350935; адреса: вул. Княгині Ольги, 22, м. Дніпро, Дніпропетровська область, 49038)

про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Антар-Декорт» до Дніпровської митниці Держмитслужби про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії.

Під час розгляду справи суд встановив, що про необхідність заміни первинного відповідача у цій справі - Дніпровської митниці Держмитслужби її процесуальним правонаступником Кропивницькою митницею.

Суд керується статтею 52 КАС України, якою унормовано процесуальне правонаступництво та передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України №895 від 30.09.2020 року "Деякі питання територіальних органів Державної митної служби" постановлено реорганізувати територіальні органи Державної митної служби за переліком згідно з додатком шляхом їх приєднання до Державної митної служби, зокрема Дніпровську митницю Держмитслужби.

Абзацом 3 пункту 2 вказаної постанови установлено, що територіальні органи Державної митної служби, що реорганізуються відповідно до пункту 1 цієї постанови, продовжують здійснювати свої повноваження та функції до утворення Державною митною службою територіальних органів згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови та прийняття рішення про можливість забезпечення здійснення такими органами повноважень і функцій територіальних органів, що реорганізуються. Таке рішення приймається Державною митною службою після здійснення заходів, пов`язаних із внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань даних про територіальні органи Державної митної служби, що будуть утворені згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови як відокремлені підрозділи юридичної особи публічного права, затвердженням положень про них, структури, штатних розписів, кошторисів та заповненням 30 відсотків вакансій.

Наказом голови Державної митної служби України №460 від 19.10.2020 року "Про утворення територіальних органів Державної митної служби України як відокремлених підрозділів" наказано утворити територіальні органи як відокремлені підрозділи Державної митної служби України за переліком згідно з додатком, зокрема Кропивницьку митницю.

Наказом голови Державної митної служби України №489 від 29.10.2020 року затверджено Положення про Кропивницьку митницю. Відповідно до цього Положення Кропивницька митниця є митним органом, який у зоні своєї діяльності безпосередньо здійснює митну справу, забезпечує виконання завдань, покладених на митні органи, а також реалізацію делегованих повноважень Державної митної служби України як її відокремлений підрозділ. Зоною діяльності цієї митниці є територія Кіровоградської області.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Дніпровська митниця Держмитслужби (код ЄДРПОУ 43350935) як юридична особа з 02.11.2020 року перебуває у стані припинення. В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 03.12.2020 року зареєстрована Кропивницька митниця (код ЄДРПОУ ВП 44005668) як відокремлений підрозділ Державної митної служби України.

Відповідно до наказу голови Державної митної служби України №472 від 30.06.2021 року наказано митницям як відокремленим підрозділам Державної митної служби України розпочати з 00 год. 00 хв. 01 липня 2021 року здійснення покладених на них Митним кодексом України, законодавчими та іншими нормативно-правовими актами, положеннями функцій і повноважень з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань митної справи.

Тож натепер діяльність та адміністративна компетенція юридичної особи Дніпровської митниці Держмитслужби як суб`єкта владних повноважень припинилася, а її функції і повноваження з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань митної справи на території Кіровоградської області перейшли до іншого суб`єкта владних повноважень - відокремленого підрозділу Державної митної служби України - Кропивницької митниці.

Тож натепер діяльність та адміністративна компетенція юридичної особи Дніпровської митниці Держмитслужби як суб`єкта владних повноважень припинилася, а її функції і повноваження з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань митної справи на території Кіровоградської області перейшли до іншого суб`єкта владних повноважень - відокремленого підрозділу Державної митної служби України - Кропивницької митниці, яка є її правонаступником у спірних правовідносинах.

Керуючись статтями 52, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Замінити відповідача в адміністративній справі № 340/4943/20 - Дніпровську митницю Держмитслужби (код ЄДРПОУ 43350935) на її процесуального правонаступника - Кропивницьку митницю (код ЄДРПОУ ВП 44005668, вул. Лавандова,27-Б, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25030; код ЄДРПОУ ВП 44005668) як відокремлений підрозділ Державної митної служби України.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються через Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107890452
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —340/4943/20

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 14.02.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 09.12.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 11.12.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні