Ухвала
від 14.12.2022 по справі 126/1692/22
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/1692/22

Провадження № 2/126/638/2022

"14" грудня 2022 р.

м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Гуцола В. І.

із секретарем Шевчуком С.П.

розглянувши заяву представника відповідача фермерського господарства "Пролісок Люкс" адвоката Тимощука Євгенія Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Бершадського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ПрАТ "Птахокомбінат "Бершадський" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства "Пролісок Люкс" про визнання недійсним договору оренди.

Представник відповідача фермерського господарства "Пролісок Люкс" адвокат Тимощук Є.С. надав клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Просить забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EasyCon.

Згідно ст. 212 ч. 2 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 за № 169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Пунктом 2 розділу II цього Порядку визначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів і програмного забезпечення «EasyCon», що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Представником відповідача підтверджено про наявність зареєстрованого електронного цифрового підпису в системі відеоконференцзв`язку «EasyCon» та власних технічних засобів, що відповідають технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до Порядку.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику відповідача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідає вимогам ст. 212 ЦПК України та підлягає задоволенню.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника відповідача фермерського господарства "Пролісок Люкс" адвоката Тимощука Євгенія Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судове засідання по цивільній справі за позовом ПрАТ "Птахокомбінат "Бершадський" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства "Пролісок Люкс" про визнання недійсним договору оренди, призначене на 11 год. 20.12.2022 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EasyCon", затвердженого Державною судовою адміністрацією України.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя В. І. Гуцол

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу107937308
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —126/1692/22

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 13.09.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні