Ухвала
від 20.12.2022 по справі 148/1864/22
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/1864/22

Провадження №2/148/638/22

У Х В А Л А

Іменем України

20 грудня 2022 року Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Ковганич С.В.

при секретарі Мрочко Т.О.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Тульчині за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Тульчинської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом до Тульчинської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

В підготовче засідання позивач та її представник не з`явились, від позивача надійшла заява згідно якої вона просить закрити підготовче засідання. Подані нею заяви про витребовування спадкової справи та виклик свідків підтримує та просить задовольнити, підготовче засідання просить провести у її та її представника відсутність.

Відповідач - представник Тульчинської міської ради в підготовче засідання не з`явився, в матеріалах спраи наявне клопотання від нього, згідно якого він просить провести розгляд справи у відсутність представника Тульчинської міської ради, за наявними в матеріалах справи документами.

В зв`язку неявкою учасників справи, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, суд вважає можливим розглянути заяви позивача та провести підготовче засідання без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши заяви представника позивача про витребовування доказів та виклик свідків, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно п.8, 10 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому судовому засіданні суд: вирішує питання про виклик у судове засідання свідків, вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1 ст. 90 ЦПК України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Відповідно до ч.1, 4 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З урахуванням обставин справи, суд вважає за заяву позивача про виклик свідків слід задовольнити, оскільки покази даних свідків є важливими для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи.

Відповідно до ч.1 ст 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи обставини справи та беручи до уваги, що інформація, яка міститься у витребовуваних документах є конфеденційною і може мати суттєве значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, не може бути надана особисто позивачу чи його представнику, невжиття заходів щодо витребування доказів може заподіяти шкоду правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення, або захист цих прав, свобод та інтересів стане не можливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, суд приходить до висновку, суд приходить до висновку, що вимога позивача щодо витребовування доказів є обгрунтованою і підлягає задоволенню.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч.2ст.197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

У відповідності до вимогст. 191 ЦПК Українивідповідачем у встановлений судом строк відзиву на позовну заяву не було подано, а тому спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Згідно п. 15 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи ) для розгляду справи по суті.

Згідно з п.3 ч.2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладне, беручи до уваги, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті вчинено всі необхідні процесуальні дії, підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає, тому суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст76, 84 90, 91, 197,200 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Зави позивача про витребування доказів та про виклик свідків задовольнити.

Витребувати з Тульчинської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Строк надання доказів визначити до 15.01.2023.

Розяснити Тульчинській державній нотаріальній конторі, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Тульчинської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 23 січня 2023 року о 13:00 годині під головуванням судді Ковганича С.В. в приміщенні Тульчинського районного суду за адресою: вул.Перемоги, 16, м.Тульчин, Вінницька область.

В судове засідання викликати учасників справи та свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Попередити свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст. 384, 385 КК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://tl.vn.court.gov.ua/sud0226/.

Копію ухвали для виконання направити до Тульчинської державної нотаріальної контори, місцезнаходження якої: вул. М.Леонтовича, 47, м.Тульчин, Вінницька область, 23600 та до відома учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.12.2022
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу107968907
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —148/1864/22

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні