Ухвала
від 22.12.2022 по справі 601/2010/22
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/2010/22

Провадження № 2/601/712/2022

У Х В А Л А

22 грудня 2022 року Кременецький районний суд Тернопільської області у складі: головуючого судді Клим Т.П.,

при секретарі судового засідання Коляді О.В.,

за участю: представника позивачаКерея Ю.Б.,

та людини Сергія Петровича Рачка,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у режимі відеоконференції у залі суду в місті Кременець цивільну справу за позовною заявою Відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго» в особі Кременецького району електричних мереж до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії,

встановив:

До Кременецького районного суду Тернопільської області поступила позовна заява Відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго» в особі Кременецького району електричних мереж до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

В судовомузасіданні представникпозивача адвокатКерея Ю.Б.заявила клопотанняпро витребуванняв УправлінняДержавної міграційноїслужби Українив Тернопільськійобласті інформаціюпро видачупаспорта громадянина ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Представник позивача адвокат Керея Ю.Б. підтримала дане клопотання та просила його задовольнити.

ОСОБА_2 Рачок в судовому засіданні заперечив проти клопотання.

Перевіривши та оцінивши наявні у справі докази у їх сукупності, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Частиною 1статті 84 ЦПК Українипередбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як вбачається із матеріалів справи, позивач не може сам отримати вказаних документів.

У відповідності до вимог п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частинами 3, 5статті 84 ЦПК України передбачено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

За таких обставин, суд приходить до переконання, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає до задоволення.

Окрім того, згідно ч.1 та п.п.1, 10 ч.2 ст.2 Цивільного процесуального кодексу України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави, а основними засадами (принципами) цивільного судочинства є: верховенство права та розумність строків розгляду справи судом.

Згідно до п.3 ч.2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч.3ст.189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження по справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи до розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін та або з ініціативи суду.

Провадження по справі відкрите 03 листопада 2022 року.

Таким чином, так як 60-денний строк підготовчого провадження закінчується, а з урахуванням вищевикладених обставин, без продовження такого строку неможливо провести належну підготовку справи до розгляду, з метою розгляду справи в строки, передбачені ЦПК України, суд прийшов до висновку про необхідність продовження строку підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись статтями12,84,260,353 ЦПК України, -

постановив:

Клопотання представника позивача адвоката Керея Ю.Б. про витребування доказів у цивільній справі за позовомВідкритого акціонерноготовариства «Тернопільобленерго»в особіКременецького районуелектричних мереждо ОСОБА_1 про стягненнявартості необлікованоїелектричної енергії - задовольнити.

Витребувати у Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області інформацію про видачу паспорта громадянина ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 та надати паспортні дані.

Продовжити строк підготовчого провадження до 01 лютого 2023 року.

Відкласти підготовче судове засідання на12 год. 00 хв. 11 січня 2023 року.

Витребувані докази направити на адресу Кременецького районного суду Тернопільської області (місто Кременець, вулиця Чорновола, 7, Тернопільської області) в строк до10 січня 2023 року.

Роз`яснити про наслідки неподання доказів, викладені в ч. 7-9 ст. 84 ЦПК Українита повідомити, що відповідно до ч. 10 ст. 84 ЦПК України, у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудКременецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108002357
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —601/2010/22

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні