Ухвала
від 19.08.2010 по справі 2-273а/10
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-273 ?”/10

18.06.2010 року

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 серпня 2010 року Іванівський районний суд Херсонської об ласті

в складі: головуючого суд ді Берлімової Ю.Г.,

при секретарі Хоптинської А.М.,

розглянувши в судовому з асіданні заяву ВАТ «Іванівс ьке АТП 16548» про скасування зах одів забезпечення позову по цивільній справі за позовом публічного акціонерного то вариства ?крСиббанк” до ОСО БА_1, відкритого акціонерно го товариства ?ванівське авт отранспортне підприємство -16548” про стягнення заборгован ості за кредитним договором в сумі 170225 грн. 34 коп.,

ВСТАНОВИВ :

ВАТ «Іванівське АТП 16548» звернулося до суду із заявою про скасування заходів забе зпечення позову, накладених ухвалою Іванівського районн ого суду від 06 серпня 2010 року, як ою частково задоволено заяву ПАТ «УкрСиббанк» - накладено арешт на все майно ВАТ «Івані вське АТП 16548», в т. ч. на транспор тний засіб марки БАЗА079.23, 2007 р. ви пуску, шасі (кузов, рама, коляс ка) НОМЕР_2, державний номе р НОМЕР_1 та зобов' язано ВАТ «Іванівське автотранспо ртне підприємство - 16548» переда ти вказаний транспортний зас іб на відповідальне зберіган ня працівнику АТ «УкрСиббанк ». Крім того, даною ухвалою нак ладено арешт на все майно О СОБА_1 Просять скасувати за ходи забезпечення позову в ч астині передачі транспортно го засобу на відповідальне з берігання працівнику ПАТ «Ук рСиббанк», оскільки, даний тр анспортний засіб використов ується в виробництві і є джер елом прибутку ВАТ «Іванівськ е АТП 16548», його передача позба вить підприємство джерела і снування.

В судовому засіданні предс тавники ВАТ «Іванівське АТП 16548» підтримали свою заяву, про сять її задовольнити, поясни вши, що даний транспортний за сіб перебуває в заставі, необ хідності в його передачі не м ає, на випадок транспортної п ригоди він застрахований, ВА Т «Іванівське АТП 16548» не запер ечує проти сплати кредиту, ал е для погашення заборгованіс ть їм необхідно джерела заро бітку, що в даному випадку є да ний транспортний засіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 154 ЦПК Укр аїни, особа, щодо якої вжито за ходи забезпечення позову без повідомлення, протягом п' я ти днів з дня отримання копії ухвали може подати до суду за яву про їх скасування, яка роз глядається судом протягом дв ох днів.

Частина 3 ст. 154 ЦПК України пе редбачає, що заходи забезпеч ення позову можуть бути скас овані судом, який розглядає с праву.

Вивчивши матеріали справи та з урахуванням того, що при забезпеченні позову цивільн е процесуальне законодавств о в однаковій мірі захищає ін тереси як позивач, так і відпо відача, законні права якого н е можуть бути порушені неспі вмірним забезпеченням позов у заявленим вимогам, суд вваж ає, що заява підлягає задовол енню, так як з пояснень предст авників ВАТ «Іванівське АТП 16548» вбачається, що вищезазнач ений транспортний засіб є дж ерелом прибутку підприємств а та для погашення заборгова ності за кредитним договором необхідно щоб цей транспорт ний засіб працював, крім того він перебуває в заставі, а так ож застрахований, що захищає права банка щодо цього майна в повній мірі, також судом вж иті достатні заходи забезпеч ення позову.

Керуючись ст. 154 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Позов ВАТ «Іванівсь ке АТП 16548» про скасування захо дів забезпечення позову по ц ивільній справі за позовом п ублічного акціонерного това риства ?крСиббанк” до ОСОБА _1, відкритого акціонерного товариства ?ванівське автот ранспортне підприємство -16548” про стягнення заборгованост і за кредитним договором в су мі 170225 грн. 34 коп. - задовольни ти.

Скасувати заходи забезпе чення позову, накладені ухва лою Іванівського районного с уду Херсонської області за з аявою ПАТ «УкрСиббанк» про з абезпечення позову по цивіль ній справі за позовом публіч ного акціонерного товариств а ?крСиббанк” до ОСОБА_1, ві дкритого акціонерного товар иства ?ванівське автотранспо ртне підприємство -16548” про ст ягнення заборгованості за кр едитним договором в сумі 170225 г рн. 34 коп. в частині передачі тр анспортного засобу на відпов ідальне зберігання працівни ку АТ «УкрСиббанк».

Копію ухвали надіс лати позивачу.

Оскарження ухвали про ска сування забезпечення позову зупиняє виконання цієї ухва ли.

Ухвала може бути оск аржене до апеляційного суду Херсонської області шляхом п одачі апеляційної скарги на увалу суду до Іванівського р айонного суду протягом п' ят и днів з дня її винесення, а як що ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскар жує, апеляційна скарга подає ться протягом п' яти днів з д ня отримання копії ухвали.

Суддя Іванівського

районного суду Ю.Г. Бер лімова

СудІванівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.08.2010
Оприлюднено25.08.2010
Номер документу10804826
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-273а/10

Рішення від 17.09.2010

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Берлімова Юлія Геннадіївна

Ухвала від 19.08.2010

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Берлімова Юлія Геннадіївна

Ухвала від 06.08.2010

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Берлімова Юлія Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні