Ухвала
від 22.12.2022 по справі 380/15115/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/15115/22

У Х В А Л А

про залучення третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

22 грудня 2022 рокумісто Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

розглянувши у порядку письмового провадження питання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ІНКОМІНВЕСТ до відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю ІНКОМІНВЕСТ код ЄДРПОУ 37678471, місцезнаходження: 80100, Львівська область, м.Червоноград, вул. Львівська, 19 до Державної служби України з безпеки на транспорті в особі відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 81500, Львівська область, м.Городок, вул.Львівська, 659А/2, в якій з урахуванням уточнень позовних вимог, позивач просить суд:

- визнати протиправною та скасувати постанову відповідача від 14.09.2022 №343640.

Ухвалою від 14.11.2022 суддя прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження справі.

Вирішуючи питання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариства з обмеженою відповідальністю «ЄВРО-КОМЕРС», суд виходив з наступного.

У частині другій статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи заявлені позовні вимоги та їх обґрунтування, зокрема в частині того, що перевізником є ТзОВ «ЄВРО-КОМЕРС», яке користується автомобілем RENAULT PREMIUM 450 DXI д.н.з. НОМЕР_1 на підставі договору оренди транспортних засобів, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права або обов`язки ТзОВ «ЄВРО-КОМЕРС», а тому існують достатні підстави для залучення його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

У зв`язку з цим позивач згідно з частиною 11 статті 171 КАС України не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали.

Керуючись статтями 49, 241, 243, 248, 256, 294 КАС України, суд

у х в а л и в :

залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ТзОВ «ЄВРО-КОМЕРС» код ЄДРПОУ 37059699, місцезнаходження: 80100, Львівська область, м.Червоноград, вул.Львівська, 19 до участі у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ІНКОМІНВЕСТ до відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови.

Позивачу не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали.

Третій особі встановити строк для подання пояснень до суду протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залучення третьої особи.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею та окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу суду можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, ухвалене за результатами розгляду справи.

СуддяА.Г. Гулик

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено26.12.2022
Номер документу108051891
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —380/15115/22

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 19.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 17.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Рішення від 13.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 22.12.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 14.11.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні