Ухвала
від 27.12.2022 по справі 120/7562/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

27 грудня 2022 р. м. Вінниця Справа № 120/7562/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Воробйової Інни Анатоліївни, розглянувши у письмовому провадженні заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом :

за позовом: ОСОБА_1

до: Липівської сільської ради

про: визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Липівської сільської ради про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії.

13.10.22 р. надійшла пропозиція державного виконавця Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Хмельницький) про заміну сторони виконавчого провадження - Липівської сільської ради на Томашпільську селищну раду з підстав припинення першої, як юридичної особи.

Ухвалою суду від 24.10.2022 р. заяву призначено до розгляду .

Ухвалами від 10.11.2022 р., 30.11.2022 р. відкладено розгляд заяви на 30.11.2022 р., 27.12.2022 р..

27.12.22 р. заявник та сторони в судове засідання не з`явились, про дату та час розгляду повідомлені належним чином, про що свідчать матеріали справи. При цьому, від заявника та Томашпільської селищної ради надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідно до положень статті 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи, що особи, що беруть участь у справі належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, беручи до уваги подані учасниками заяви, суд вважає за можливе розглянути питання про заміну боржника за їх відсутності у письмовому провадженні.

Оцінюю подану заяву, суд вказує наступне.

Згідно частини першої статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Так, на виконані Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Хмельницький) перебуває ухвала Вінницького окружного адміністративного суду у справі №120/7562/20-а від 08.09.2021 р. щодо тимчасового вилучення у Липівської сільської ради доказів для дослідження судом, а саме: списків осіб, які мали право на земельну частку (пай) колишнього КСП "Липівка" , технічної документації про передачу земельних часток власникам сертифікатів СТОВ "Липівка", заяви ОСОБА_1 стосовно виділення в натурі земельної частки (паю) за наслідком якої прийнято рішення №742 від 16.06.2020 р.

Державний виконавець Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Хмельницький) звернувся до суду із заявою про заміну Липівської сільської ради її правонаступником - Томашпільською селищної радою, оскільки перше реорганізовано в останнє шляхом приєднання.

Згідно частини восьмої статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

Положеннями статті 104 Цивільного кодексу України (ЦК України) визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже,юридична особа є такою, що припинилась з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення, а не з дня прийняття розпорядження про її реорганізацію чи ліквідацію.

При цьому, як видно із матеріалів справи та підтверджується клопотанням Томашпільської селищної ради датованого 27.12.2022 р. і випискою із ЄДРЮФОПГФ Липівська сільська рада перебуває в процесі припинення, однак не припинена.

Більш того, на виконання ухвали від 30.11.2022 р. Томашпільська селищна рада листом від 15.12.2022 р. повідомила, що Липівською сільською радою не передавались їй списки осіб, які мали право на земельну частку (пай) колишнього КСП "Липівка" , технічної документації про передачу земельних часток власникам сертифікатів СТОВ "Липівка", заяви ОСОБА_1 стосовно виділення в натурі земельної частки (паю), за наслідком якої прийнято рішення №742 від 16.06.2020 р. Тобто документи, які підлягають тимчасовому вилученню відсутні у Томашпільської селищної ради.

За таких обставин, беручи до уваги, що боржник у виконавчому проваджені - Липівська сільска рада не припинена, як юридична особа, а також те, що документи, які підлягають тимчасовому вилученню останньою не передавались на Томашпільську селищну раду, відсутні підстави для заміни боржника. Відтак, клопотання державного виконавця Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Хмельницький) про заміну сторони виконавчого провадження не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 379, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

в задоволенні клопотання державного виконавця Томашпільського відділу державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністертсва юстиції (м. Хмельницький) про заміну сторони виконавчого провадження - відмовити.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяВоробйова Інна Анатоліївна

Дата ухвалення рішення27.12.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108109224
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/7562/20-а

Рішення від 18.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 11.01.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 10.11.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 29.08.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні