Ухвала
від 28.12.2022 по справі 396/15/21
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 396/15/21

Провадження № 2/396/17/22

УХВАЛА

(пропроведення судовогозасідання врежимі відеоконференції)

28.12.2022 року м. Новоукраїнка

Суддя Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області Русіна Алла Анатоліївна, розглянувши в місті Новоукраїнка в приміщенні суду клопотання представника позивача - адвоката Захарченка Ігоря Васильовича про розгляд цивільної справи №396/15/21 за позовом ОСОБА_1 до Новоукраїнської районної державної адміністрації Кіровоградської області, приватного підприємства "Шевченкове" про скасування державної реєстрації прав, в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Новоукраїнської районної державної адміністрації Кіровоградської області, приватного підприємства "Шевченкове" про скасування державної реєстрації прав.

22.12.2022 року на адресу суду від представника позивача - адвоката Захарченка Ігоря Васильовича, надійшло клопотання про забезпечення його участі в судовому засіданні по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Вирішуючи питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів суд зазначає наступне.

Згідно ч.1 та ч.2 ст.212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 3 ст.212 ЦПК Україниучасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасників цивільного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

З огляду на те, що сторони бажають прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі в судовому засіданні, то доцільним для забезпечення права на участь в розгляді справи, є розгляд справи в режимі відеоконференції або в порядку письмового провадження.

Положеннями ст. 212 ЦПК Українипередбачено, що суд за клопотанням сторони може постановити ухвалу про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача - адвоката Захарченка І.В. та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей суду.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представникапозивача - адвокатаЗахарченка ІгоряВасильовича про розгляд справи в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, яке призначене на 23.02.2023 року на 14 год. 00 хв. проводити за участю представника позивача - адвоката Захарченка І.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити сторону, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для підтвердження особи, учасникам справи необхідно мати електронний підпис, а якщо особа не має такого підпису, то документ, який посвідчує особу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. А. Русіна

Дата ухвалення рішення28.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108150739
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації прав, в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —396/15/21

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 23.02.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Рішення від 23.02.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні