Ухвала
від 26.12.2022 по справі 646/7809/20
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2-з/646/10/2022

Справа № 646/7809/20

У Х В А Л А

26 грудня 2022 року м. Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова

у складі: головуючого судді Барабанової В.В.,

за участю секретаря судового засідання Хілінського М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника відповідача ОСОБА_1 , адвоката Цимбалюка Сергія Васильовича про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовомХарківської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа ПрАТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1», про зобов`язання вчинити певні дії,-

встановив:

У провадженні Червонозаводського районного суду м. Харкова перебувала цивільна справа за позовомХарківської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа ПрАТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1», про зобов`язання вчинити певні дії.

29.11.2022 до суду від представника відповідача адвоката Цимбалюка С.В. надійшла заява про скасування заходів забезпечення позову накладених ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 26.01.2021.

Заявник обґрунтовує свою заяву виходячи з наступних обставин.

Так заявник зазначив, що ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 26.01.2021 було задоволено заяву представника позивача про забезпечення позову та заборонено органам та суб`єктам, які здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації прав, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та приватним, державним нотаріусам здійснювати проведення державної реєстрації будь-яких прав та/або їх обтяжень, а також внесення будь-яких записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зміни до таких записів та/або скасування таких записів щодо гаражних боксів на земельній ділянці комунальної власності з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Заочним рішення Червонозаводського районного суду м. Харкова від 20.09.2021 позовні вимоги Харківської міської ради задоволено та зобов`язано ОСОБА_1 знести за власний рахунок дванадцять гаражних боксів, самочинно збудованих на земельній ділянці з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Харківської міської ради судовий збір у сумі 2270,00 грн. Рішення суду набрало законної сили 01.11.2021.

Заявник вказує, що протягом дев`яноста днів з моменту набрання судовим рішення законної сили, Харківська міська рада не зверталася до органів та осіб, які здійснюють примусове виконання рішення суду із заявою про відкриття виконавчого провадження щодо примусового виконання заочного рішення Червонозаводського районного суду м. Харкова від 20.09.2021 по справі №646/7809/20, що підтверджується відомостями офіційного і загальнодоступного інтернет-ресурсу Міністерства юстиції України Єдиного реєстру боржників.

Від представника позивача надійшла заява, в якій він просив розгляд справи проводити за його відсутності, вимоги, що викладені в заяві про скасування заходів забезпечення позову, підтримав, просив задовольнити.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлений своєчасно та належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Суд вважає, що неявка осіб, які беруть участь у справі, у судове засідання з розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову не перешкоджає розгляду цього питання.

Розгляд справи здійснювався за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч. 2ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши зміст заяви про скасування заходів забезпечення позову, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 Цивільного процесуального кодексу України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 26.01.2021 було задоволено заяву позивача Харківської міської ради, в особі представника Бруслика О.Ю. про забезпечення позову та заборонено органам та суб`єктам, які здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації прав, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та приватним, державним нотаріусам здійснювати проведення державної реєстрації будь-яких прав та/або їх обтяжень, а також внесення будь-яких записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зміни до таких записів та/або скасування таких записів щодо гаражних боксів на земельній ділянці комунальної власності з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала про забезпечення позову була прийнята судом до винесення судового рішення по справі.

Заочним рішення Червонозаводського районного суду м. Харкова від 20.09.2021 позовні вимоги Харківської міської ради задоволено та зобов`язано відповідача ОСОБА_1 знести за власний рахунок дванадцять гаражних боксів, самочинно збудованих на земельній ділянці з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Харківської міської ради судовий збір у сумі 2270,00 грн. Рішення суду набрало законної сили 01.11.2021.

Крім того, представником відповідача надано копії постанов про відкриття виконавчого провадження та про закінчення виконавчого провадження (ВП №67641991), відповідно до останньої, виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 646/7809/20, що виданий 11.11.2021 Червонозаводським районним судом м. Харкова, закінчено.

Зазначене також підтверджується відомостями з офіційного сайту Автоматизованої системи виконавчого провадження, згідно яких виконавче провадження №67641991 закінчено на підставі п. 9 ч. 1 ст.39 ЗУ «Про виконавче провадження».

Відповідно доп.9ч.1ст.39ЗУ «Провиконавче провадження» виконавче провадження підлягає закінченню у разі:фактичного виконання в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом.

Згідно п. 7, 8 ст. 158 ЦПК Україниу разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Вирішуючи питання про скасування заходів забезпечення позову, суд бере до уваги інтереси осіб, права яких можуть бути порушенні, у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Отже, у відповідності з нормами процесуального права, є всі підстави для скасування заходів забезпечення позову.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку, що заходи забезпечення позову підлягають скасуванню.

Керуючись ст..ст. 158, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 , адвоката Цимбалюка Сергія Васильовича про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовомХарківської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа ПрАТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1», про зобов`язання вчинити певні дії задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 26.01.2021 по справі №646/7809/20, щодо заборони органам та суб`єктам, які здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації прав, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та приватним, державним нотаріусам здійснювати проведення державної реєстрації будь-яких прав та/або їх обтяжень, а також внесення будь-яких записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зміни до таких записів та/або скасування таких записів щодо гаражних боксів на земельній ділянці комунальної власності з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Скасувати заборону органам та суб`єктам, які здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації прав, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та приватним, державним нотаріусам здійснювати проведення державної реєстрації будь-яких прав та/або їх обтяжень, а також внесення будь-яких записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зміни до таких записів та/або скасування таких записів щодо гаражних боксів на земельній ділянці комунальної власності з кадастровим номером: 6310138800:03:011:0179, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити сторонамдля відома.

Копію ухвали, після набрання нею законної сили, направити всім особам, яких стосувалось забезпечення позову та відповідним державним та іншим органам для скасування заходів забезпечення позову.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення,

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: В.В. Барабанова

Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108153308
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —646/7809/20

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Рішення від 20.09.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Рішення від 20.09.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні