Ухвала
від 17.11.2022 по справі 207/3058/22
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3058/22

№ 2/207/1159/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2022 року м. Кам`янське

Суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Юрченко І.М., розглянувши матеріали позовної заяви Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , третя соба: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання правочинів недійсними,

В С Т А Н О В И В :

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , третя соба: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання правочинів недійсними.

Під час вивчення матеріалів вказаної заяви було встановлено, що вони не відповідають вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Так, позовна заява повинна відповідати вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

За умовами п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

У своїхпозовних вимогахпозивач проситьсуд: визнати протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 30.12.2021 року недійсним. Стягнути з ОСОБА_2 на користь Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради сплачений судовий збір.

Суд звертає увагу, що позовну заяву пред`явлено до ОСОБА_1 , а судовий збір просять стягнути з ОСОБА_2 .

Також, подана позовна заява «про визнання правочинів недійсними», а в прохальній частині позивач просить: «визнати протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 30.12.2021 року недійсним».

Крім того, позивачем не повністю зазначено найменування суду, до якого подано позовну заяву, а саме позивачем подано заяву до суду, найменування якого зазначено, як «Баглійський районний суд міста Дніпродзержинська», в той час як вірною назвою судової установи є «Баглійський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області». Також позивачем не зазначена дата подання позовної заяви.

Суд зауважує, що позивачу слід уточнити зміст позовних вимог.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин суд вважає, що позивачу слід надати термін для виправлення недоліків позовної заяви, шляхом подачі позовної заяви, оформленої у відповідності до вимог Цивільного процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.175-177,185,258-261 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , третя соба: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання правочинів недійсними, залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунути недоліки, викладені в ухвалі в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною і повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.М. Юрченко

Дата ухвалення рішення17.11.2022
Оприлюднено05.01.2023
Номер документу108242619
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочинів недійсними

Судовий реєстр по справі —207/3058/22

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні