Ухвала
від 24.11.2023 по справі 207/3058/22
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3058/22

№ 2/207/351/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без розгляду

24 листопада 2023 року м. Кам`янське

Баглійський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Юрченко І.М.

при секретарі: Сівачук А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Кам`янське цивільну справу за позовом Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт», третя особа: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання недійсними протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійним договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, -

ВСТАНОВИВ:

01листопада 2022року Департаментжитлово-комунальногогосподарства табудівництва Кам`янськоїміської радизвернувся досуду зпозовною заявоюдо ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт», третя особа: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання недійсними протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійним договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.

Позивач в судове засідання не з`явився повторно. Про час і місце судового засідання повідомлений належним чином - у відповідності до вимог п. 1 ч. 7, ч.10 ст.128 ЦПКУкраїни судовими повістками про виклик за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та вказану позивачем у його позовній заяві: АДРЕСА_1 .

Про останні два засідання позивач повідомлявся судом шляхом надіслання судових повісток рекомендованими листами з повідомленням про вручення на відому суду і вказану самим позивачем у його позовній заяві адресу місця знаходження: АДРЕСА_1 . Більш за це вказана адреса є і юридичною адресою позивача, так як вказана в його офіційних документах. Адресовані позивачу поштові відправлення були належним чином ним отримані, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення (ар. с. 239, 242). Заяви з повідомленням про іншу (нову) адресу місця свого знаходження позивач до суду першої інстанції не подавав. Разом з тим, обізнаність позивача про дату, час та місце розгляду даної справи, зокрема, про два останніх судових засідання, підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення, а також повідолення засоба електронної пошти (ар. с.228, 233, 239, 240, 242 ). Окрім того, 29.09.2023 року у судовому засіданні був особисто присутній представник позивача ОСОБА_2 , якого під звукозапис було повідомлено, що наступне судове засідання відбудеться 11.10.2023 року (ар.с.211-214), що відображено в протоколі судового засідання за 29.09.2023 рік. Зазначена дата була узгоджена з представником позивача з урахуваннях відсутності у нього та у другого представника позивача ОСОБА_3 інших судових засідань у призначений час. Разом з цим, 10.10.2023 року від представника позивача ОСОБА_3 надійшла заява про відкладення судового засіданні призначеного на 11.10.2023 року на 09-00 у зв`язку з його зайнятістю в іншому процесі, даказів участі представника в іншому процесі суду не було надано (ар.с219). Суд звертає увагу на те, що згідно з матеріалами справи позивача представляють дві особи, а саме ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , дата судового засідання була узгоджена, але жоден з представників не з`явився. Після чого в телефонному режимі була узгоджена наступна дата на 19.10.2023 року на 10-00 з представником позивача ОСОБА_3 та йому було відправлено смс-повідомлення про виклик до суду (ар.с.222). У судове засідання на вказану дату представники позивача не з`явились, як і не з`явились на наступні судові засідання, які були призначені 01.11.2023 року та 24.11.2023 року, хоча були повідомлені судовими повістками.

Відповідно до ч.1, 3 ст.131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

За таких обставин, з урахуванням норм процесуального закону, вважається, що позивач був належним чином повідомлений про два останні судові засідання, однак, до суду не з`явився без поважних причин і заяви про розгляд справи у його відсутності суду не подав.

Частинами першою, другою статті 223 ЦПК України передбачено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, в тому числі з підстав неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання, та першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору (частина п`ята статті 223 ЦПК України).

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Отже, повторна неявка позивача є підставою для залишення позову без розгляду незалежно від причин такої неявки.

Подібні висновки викладені у постанові Верховного Суду від 22 вересня 2021 року у справі N 465/205/17 (провадження N 61-9536св21).

Керуючись п. 3 ч.1 ст.257, ст.ст.259,354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради, знаходиться за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кам`янське, вул. Москворецька (після перейменування Героїв Рятувальників), буд. 14 до ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт», знаходиться за адресою: м. Кам`янське, проспект Перемоги, 10А, третя соба: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут», знаходиться за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кам`янське, вул. Любавичського Ребе, буд. 3 про визнання недійсними протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійним договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, -залишити без розгляду.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.М. Юрченко

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115518088
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання послуг з управління багатоквартирним будинком

Судовий реєстр по справі —207/3058/22

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні