Ухвала
від 05.04.2023 по справі 207/3058/22
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3058/22

№ 2/207/351/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

05 квітня 2023 року м. Кам`янське

Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Юрченко І.М.

при секретарі Сівачук А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Кам`янське клопотання представника позивача Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради адвоката Поршика М. про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт», третя особа: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «Добробут» про визнання правочину недійсним,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться вищезазначена справа.

Представником позивача подано до суду клопотання про витребування доказів, в якому він просить витребувати у ОСОБА_1 наступні документи: оригінал протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 30.12.2021; оригінал договору від 31.12.2021 про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, укладений між співвласниками багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт»; оригінали повідомлень всіх співвласників будинку про проведення зборів 30.12.2021 та доказ отримання такого повідомлення кожним співвласником будинку АДРЕСА_1 ; оригінали повідомлень про рішення, прийняте зборами співвласників та доказ отримання такого повідомлення кожним співвласником будинку АДРЕСА_1 .

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт» інформацію про надання або надсилання рекомендованим листом кожному співвласнику примірника договору про надання послуг з управління будинком від 31.12.2021.

У відповідності із п.4 ч.5ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ним прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 1, 2ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим .

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Суд вважає, що для об`єктивного вирішення справи по суті необхідно витребувати достовірні докази, про які просить представник відповідача.

На підставі викладеного, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки дослідження відповідних доказів має істотне значення для вирішення справи та у позивача виникли складнощі щодо їх витребування.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12,76,77,79,84, 116 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Кам`янської міської ради адвоката Поршика М. про витребування доказів, -задовольнити.

Зобов`язати ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_2 ) надати суду наступні документи:

- оригінал протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 30.12.2021;

- оригінал договору від 31.12.2021 про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, укладений між співвласниками багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт»;

- оригінали повідомлень всіх співвласників будинку про проведення зборів 30.12.2021 та доказ отримання такого повідомлення кожним співвласником будинку АДРЕСА_1 ;

- оригінали повідомлень про рішення, прийняте зборами співвласників та доказ отримання такого повідомлення кожним співвласником будинку АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Лідер Комфорт» (адреса: 51937, Дніпропетровська обл., м. Кам`янське, проспект Перемоги, буд. 10А) надати суду інформацію про надання або надсилання рекомендованим листом кожному співвласнику примірника договору про надання послуг з управління будинком АДРЕСА_1 від 31.12.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Юрченко

Дата ухвалення рішення05.04.2023
Оприлюднено28.04.2023
Номер документу110461179
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочину недійсним

Судовий реєстр по справі —207/3058/22

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні