Ухвала
від 04.01.2023 по справі 363/4438/22
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"04" січня 2023 р. Справа № 363/4438/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви та

відкриття провадження у справі

4 січня 2023 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Лукач О.П., вирішуючи питання про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (адреса місця реєстрації:

АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «СМК Сервіс» (Київська область, м. Вишгород, вул. Парусна, 3), ОСОБА_2 (адреса місця реєстрації та проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (адреса місця реєстрації: АДРЕСА_3 , адреса фактично місця проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_4 (адреса місця реєстрації: АДРЕСА_5 , адреса фактичного місця проживання: АДРЕСА_6 ), третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Зірка Сервіс Еліт» (Київська область,

м. Вишгород, вул. Глібова, 43) про визнання недійсним рішень зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору,

ВСТАНОВИВ:

16 грудня 2022 року до Вишгородського районного суду Київської області надійшла вказана позовна заява.

На виконання вимог частини шостої статті 187 ЦПК України, судом надіслано запити щодо надання відомостей про реєстрацію місць проживання відповідачів. Відповіді на запити суду надійшли 23, 26 та 30 грудня 2022 року.

Згідно вимог ЦПК України справа підсудна Вишгородському районному суду Київської області.

Форма і зміст позовної заяви відповідають вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі судом не встановлено.

Враховуючи характер спірних правових відносин, вимоги статей 19, 187 ЦПК України справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 19, 175, 177, 353, 354 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СМК Сервіс», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Зірка Сервіс Еліт» про визнання недійсним рішень зборів співвласників багатоквартирного будинку та визнання недійсним договору.

Розглядати справу у загальному позовномупровадженні та призначити до розгляду у підготовче засіданняна 16лютого 2023року об12:00 у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області за адресою: м. Вишгород, вул. Кургузова, 7.

Надіслати позивачу - копію ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачам та третій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до частини четвертої статті 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому статтею 179 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому статтею 180 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору зобов`язана - у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали подати пояснення щодо позову, у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати пояснення на нього, із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову або відзиву. Одночасно із надсиланням (наданням) таких пояснень до суду, третя особа зобов`язана надіслати копію пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи (стаття 180 ЦПК України).

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному вебпорталі «Судова влада України» за посиланням:

http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.П. Лукач

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення04.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108258273
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —363/4438/22

Постанова від 09.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 26.12.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Рішення від 26.12.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні