Ухвала
від 05.01.2023 по справі 617/1717/21
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 617/1717/21

Номер провадження 2/948/390/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.01.2023 Машівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Косик С.М.,

за участю секретаря Ткач Н.М.,

розглянувши клопотання представника відповідачаФермерського господарства«Світайло» адвоката ЯковенкоО.Г., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

у с т а н о в и в :

на розгляді в Машівському районному суді Полтавської області є цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Фермерського господарства «Світайло», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Вовчанська міська рада Харківської області, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Харківській області «Про надання в оренду земельної ділянки» від 20.07.2016 № 6479-СГ, визнання недійсним договору оренди та скасування його державної реєстрації, судове засіданнядля розглядуякої посуті призначенена 10год 00хв 05січня 2023року в приміщенні суду.

04.01.2023 через систему «Електронний суд» від представника відповідача Фермерського господарства «Світайло» адвоката Яковенко О.Г., надійшло клопотання, в якому вона просить, у зв`язку з військовою агресією РФ проти України та тим, що представник відповідача ФГ «Світайло» проживає у м. Харків, ураховуючи запровадження обмежень у пересуванні в міжміському сполученні, провести судове засідання по справі, призначене на 05.01.2023 о 10:00 год, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в ЄСІТС підсистемі відеконферензв`язку.

Розглянувши це клопотання, суд дійшов такого.

За змістом частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-телекомунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Натепер на всій території України встановлений карантин з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також введений воєнний стан.

Відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21, з 05 жовтня 2021 року офіційно функціонують три окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі ЄСІТС): «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистема відеоконференцзв`язку.

Згідно зпунктами 45,46,49,50цього Положенняпідсистема відеоконференцзв`язкузабезпечує учасникамсправи можливістьбрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза допомогоюсвого Електронногокабінету тавласних технічнихзасобів.За наявностів судітехнічної можливостіучасник справиу порядку,встановленому процесуальнимзаконом,може братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду задопомогою власнихтехнічних засобів.Ризики технічноїнеможливості участіу відеоконференціїпоза межамиприміщення суду,переривання зв`язкутощо несеучасник справи,який подаввідповідну заяву.Для участів судовомузасіданні врежимі відеоконференціїучасник справиповинен попередньозареєструватися вЕлектронному кабінеті.Учасник справитакож повиненперевірити наявніу ньоговласні технічнізасоби навідповідність технічнимвимогам,визначеним Інструкцієюкористувача підсистемивідеоконференцзв`язку,для роботиіз системоювідеоконференцзв`язку. Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Ураховуючи наявність технічної можливості в суді провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та те, що на всій території України встановлений карантин з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також введений воєнний стан, з метою оперативності розгляду справи та забезпечення безпеки її учасників, суд дійшов висновку про задоволення клопотання адвоката Яковенко О.Г. та забезпечення її участі в судовому засіданні 05.01.2023 о 10:00 год та усіх інших судових засіданнях (за потреби) в цій цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в ЄСІТС - підсистемі відеоконференцзв`язку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

задовольнити клопотання представника відповідачаФермерського господарства«Світайло» адвоката ЯковенкоО.Г., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Забезпечити проведення судового засідання 05.01.2023 о 10:00 год та усіх інших судових засідань (за потреби) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Фермерського господарства «Світайло», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Вовчанська міська рада Харківської області, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Харківській області «Про надання в оренду земельної ділянки» від 20.07.2016 № 6479-СГ, визнання недійсним договору оренди та скасування його державної реєстрації в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів в ЄСІТС - підсистемі відеоконференцзв`язку, за участю представника відповідача Фермерського господарства «Світайло» адвоката Яковенко О.Г.

Надіслати копію цієї ухвали представнику відповідача Фермерського господарства «Світайло» адвокату Яковенко О.Г., для забезпечення її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в ЄСІТС - підсистемі відеоконференцзв`язку.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108264538
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —617/1717/21

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Петрова Н. М.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Петрова Н. М.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Петрова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні