Ухвала
від 04.01.2023 по справі 560/10856/22
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/10856/22

УХВАЛА

04 січня 2023 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Матущака В.В. розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Петрик Анастасії Віталіївни Київської обласної філії Державного підприємства "Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень" , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД" , Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕЦ УНІВЕРС" про визнання протиправним та скасування реєстраційних дій,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до адміністративного суду з позовом до Державного реєстратора Петрик Анастасія Віталіївна Київської обласної філії Державного підприємства "Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень", в якому просить :

Визнати протиправним з моменту вчинення і скасувати реєстраційні дії:

1. Державна реєстрація створення юридичної особи ТОВ "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД", 09.03.2017 13:38:15, 10741020000065786, Петрик А.В., Київська обласна філія Державного підприємства "Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень".

2. Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу ТОВ "СПЕЦ УНІВЕРС", 29.12.2016 16:51:16, 10691070001038043, Зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи. Зміна складу або інформації про засновників. Зміна складу засновників (учасників) або зміна відомостей про засновників (учасників) юридичної особи,, ОСОБА_2 , Київська обласна філія Державного підприємства "Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень".

Ухвалою від 18.10.2022 відкрите провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження. Залучено до участі у справі як треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ТОВ "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД", ТОВ "СПЕЦ УНІВЕРС".

В ході розгляду справи згідно ухвали від 08.12.2022 суд залишив позовну заяву без руху з підстав невідповідності вимогам КАС України та з підстав пропуску строку звернення до суду та зобов`язав позивача:

- привести у відповідність до вимог КАС України позовної вимоги, вказавши ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) відповідача;

- подати документально підтвердженої інформації, яким чином реєстраційні дії: Державна реєстрація створення юридичної особи ТОВ "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД" та Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу ТОВ "СПЕЦ УНІВЕРС", які оскаржує позивач, порушують його права, свободи, інтереси;

- подати суду доказу місця проживання (реєстрації) позивача за адресою: вул.Зарічанська,7, м. Хмельницький;

- подати до суду інформації стосовно того, що стало причиною звернення його до суду з даним позовом та вказати яким чином та коли позивачу стало відомо про те, що він є засновником двох юридичних осіб: ТОВ "СПЕЦ УНІВЕРС" та ТОВ "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД".

- у разі пропуску строку звернення до суду, надати заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду та доказів поважності причин його пропуску.

Від позивача на виконання ухвали суду від 08.12.2022 надійшла заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду та позивач надав докази поважності причин його пропуску.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 08.12.2022.

Відповідно до частини 14 статті 171 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Суд вважає можливим клопотання позивача задовольнити та визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду. Оскільки позивач недоліки позовної заяви усунула, а підстави для залишення позовної заяви без руху на даний час відсутні, суд вважає можливим продовжити розгляд справи.

Разом з тим, позивач зазначив, що оригінал реєстраційної справи міститься у Шевченківській районній в м. Києві адміністрації, просить суд витребувати відповідні докази.

Відповідно до частини 8 статті 262 КАС України, при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи.

Частиною 1 статті 72 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно з частинами 6-8 статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи зазначене, суд прийшов до висновку про необхідність витребувати у Шевченківській районній в м. Києві адміністрації докази для об`єктивного розгляду справи.

Керуючись частиною 14 статті 171, статтями 248, 256, 294 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку звернення до суду задовольнити.

Визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду та поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду.

Розгляд справи продовжити за правилами спрощеного позовного провадження.

Витребувати у Шевченківській районній в м. Києві адміністрації належним чином завірені копію реєстраційних справ юридичних осіб - ТОВ "СПЕЦПРОМТОРГ ЛТД" (код ЄДРПОУ 41201224) та ТОВ "СПЕЦ УНІВЕРС" (код ЄДРПОУ 40931486).

Витребувані докази надати суду протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя В.В. Матущак

Дата ухвалення рішення04.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108270770
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування реєстраційних дій

Судовий реєстр по справі —560/10856/22

Рішення від 15.02.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 04.01.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 18.10.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні