Ухвала
від 05.01.2023 по справі 924/31/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"05" січня 2023 р.Справа № 924/31/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Вибодовського О.Д., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький

до ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м. Хмельницький

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

04.01.2023р. до Господарського суду Хмельницької області надійшла заява Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м.Хмельницький до ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м. Хмельницький про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Як вбачається з матеріалів поданої заяви, безспірні вимоги податкового органу до ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м.Хмельницький складають 2 471 103,69 грн. (1 297 343,74 грн. - основний платіж, 605 036,65 грн. - штрафні санкції, 568 723,30 грн. - пеня).

Після виникнення податкового боргу до боржника вживались заходи щодо його погашення.

Відповідно до поданої заяви, на момент звернення із заявою про визнання боржника банкрутом Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області, м.Хмельницький заборгованість не погашена.

З огляду на викладене, розглянувши матеріали заяви Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м.Хмельницький та дослідивши надані докази, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Судом також враховано, що відповідно до п.2-1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Так, заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

У заяві Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький про відкриття провадження у справі про банкрутство міститься пропозиція щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м.Хмельницький, а саме Стамбули Віталія Михайловича ( АДРЕСА_1 ; свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №2010 від 02.11.2021р. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ). До заяви також долучено відповідну заяву арбітражного керуючого Стамбули В.М. про участь у справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство.

Крім того, з метою забезпечення виконання вимог кредиторів, у відповідності до абз. 6 ч. 1 ст. 35 названого вище Кодексу, необхідно заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Керуючись ст.ст. 8, 9, 34, 35, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький до ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м.Хмельницький про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

2. Підготовче засідання по справі призначити на 10:00 год. "19" січня 2023 р..

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності,1.

3.Автоматизована система для визначення кандидатури арбітражних керуючих для призначення розпорядником майна у даній справі не застосовується.

4.Зобов`язати заявника надати господарському суду до дати підготовчого засідання: документально підтвердженні відомості погашення кредиторської заборгованості боржником (у разі наявності), а також додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; надати у засідання суду оригінали доказів на підтвердження викладених у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство боржника обставин.

5.Зобов`язати боржника, у відповідності до ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства, до дати проведення підготовчого засідання надати господарському суду та заявнику письмовий відзив на заяву про порушення справи про банкрутство, в якому, крім відомостей, передбачених ГПК України, викласти:

- заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників) (у разі наявності - докази сплати боргу);

- загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної із державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності);

- інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

До відзиву боржника мають бути додані докази відправлення заявнику копії відзиву.

До відзиву боржника також можуть бути додані наявні у боржника клопотання.

До відзиву також додається довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу.

Крім того, до дати проведення підготовчого засідання зобов`язати боржника надати до господарського суду: відомості про наявність та місцезнаходження заставленого майна; бухгалтерський баланс на останню звітну дату; оригінали установчих документів (статут) та свідоцтва про державну реєстрацію - для огляду в судовому засіданні, та належним чином завірені їх копії - до матеріалів справи.

6.У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов`язати сторони надати обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх відсутності.

Письмові докази, які подаються до господарського суду, оформляються відповідно до вимог ст.91 ГПК України, а пояснення по суті спору викладаються письмово.

7.Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили з моменту підписання суддею 05.01.2023р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Вибодовський О.Д.

Виготовлено 9 примірників (рек. з повід):

1- до справи

2 - кредитору Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області (km.official@tax.gov.ua);

4 - боржнику ТОВ Науково - виробничий комплекс "Хімтранс", м.Хмельницький, вул. Романа Шухевича, 8;

5 - арбітражному керуючому Стамбулі В.М. (ІНФОРМАЦІЯ_1);

6- державному реєстратору Відділу державної реєстрації ЮОФОП управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради (cnap@khm.gov.ua);

7 - Центрально-Західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (info@km.minjust.gov.ua);

8 - Головному управлінню статистики у Хмельницькій області (gus@km.ukrstat.gov.ua);

9 - відділу Державної виконавчої служби у місті Хмельницькому Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (info1@kmm.km.dvs.gov.ua).

Виготовлено з АСДС помічник судді Т.М.Козій дата 05.01.2023р.

Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108273374
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —924/31/23

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Постанова від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 01.06.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 20.04.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 03.04.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні