Ухвала
від 06.01.2023 по справі 635/1369/22
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/1369/22

Провадження № 2/635/84/2023

УХВАЛА

06 січня 2023 року селище Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя О.М. Пілюгіна

секретар судового засідання Зуєнко В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Жилстрой-3» про визнання протиправним та скасування звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та невиплаченої заробітної плати,

представник ОСОБА_1 Сайченко Яна Василівна, яка діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії АХ № 1107894 від 23 листопада 2022 року,

ВСТАНОВИВ:

представник позивача - ОСОБА_2 подала до суду позовну заяву, уточнену позовну заяву та просить визнати протиправним та скасувати наказ Товариства з обмеженою відповідальністю «Жилстрой-3» № 05-К від 10 лютого 2022 року про звільнення ОСОБА_1 на підставі п. 7 ст. 40 КЗпП України; поновити ОСОБА_1 на посаді машиніста баштового крану ТОВ «Жилстрой-3»; стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 10 лютого 2022 року до ухвалення рішення по справі; суму невиплаченої при звільненні заробітної плати за січень 2022 року, а також витрати на професійну (правничу) допомогу у розмірі 35000,00 гривень.

Представник позивача - Сайченко Я.В. подала суду клопотання та просить забезпечити проведення судового засідання по цивільній справі №635/1369/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи «EasyCon». В обґрунтування заявлених вимог посилалася на те, що наразі представник позивача мобілізована до лав ЗСУ та перебуває на бойовому завданні поза межами міста Харкова на невизначений термін, тому не має можливості брати особисту участь у засіданнях по справі в приміщенні Харківського районного суду Харківської області. При цьому, представник позивача ОСОБА_2 має зареєстрований та діючий обліковий запис в «EasyCon», а отже має технічну можливість приймати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи, що місцезнаходження представника позивача є віддаленим від місцезнаходження Харківського районного суду Харківської області та ОСОБА_2 з об`єктивних причин позбавлена можливості приймати особисту участь у судових засіданнях по справі, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд задовольняє клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та вважає за необхідне надати можливість представнику позивача Сайченко Я.В. приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засіданняу справіза позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Жилстрой-3» про визнання протиправним та скасування звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та невиплаченої заробітної плати, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Особою, яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою інтернет сервісу «EasyCon» є представник ОСОБА_1 ОСОБА_3 .

Судове засідання проводитиметься 12 січня 2023 року об 11:30 в приміщенні Харківського районного суду Харківської області, розташованого за адресою: Харківська область, Харківський район, селище Покотилівка, вулиця Сковороди, 18.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надіслати представнику ОСОБА_1 ОСОБА_4 .

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Пілюгіна

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108281522
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку зі звільненням за вчинення дисциплінарного проступку

Судовий реєстр по справі —635/1369/22

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Постанова від 05.06.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Постанова від 05.06.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 23.02.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 16.11.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні