Ухвала
від 10.01.2023 по справі 284/1041/22
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/1041/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2023 року смт.Народичі

Народицький районний суд Житомирської області в складі:

під головуванням судді Піщуліної І.С.,

з секретарем Івасенко М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Народицької селищної ради про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась з позовом до Народицької селищної ради та просить встановити факт належності на праві власності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , земельної ділянки, кадастровий номер 1823755100:06:004:0019, площею 1,59 га, розташованої на території Народицької селищної ради Коростенського району Житомирської області, а також визнати за нею в порядку спадкування право власності на зазначену земельну ділянку, мотивуючи тим, що є спадкоємцем цього майна, але оформити свідоцтво про право на спадщину не може, оскільки відсутній оригінал правовстановлюючого документу на земельну ділянку.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились, позивач просить справу розглядати без її участі, відомості про повідомлення належним чином відповідача про дату, час та місце проведення судового засідання відсутні.

До початку підготовчого судового засідання позивач надіслала до суду клопотання про заміну первісного відповідача належним та просить замінити Народицьку селищну раду Житомирської області на Народицьку селищну військову адміністрацію Коростенського району Житомирської області, мотивуючи тим, що згідно з розпорядженням начальника Народицької селищної військової адміністрації №262-к від 23 грудня 2022 року, постановою Верховної Ради України №2831-ІХ від 13 грудня 2022 року «Про здійснення начальниками військових адміністрацій населених пунктів у Запорізькій та Житомирській областях повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», у період дії воєнного стану в Україні та 30 днів після його припинення чи скасування начальник Народицької селищної військової адміністрації Коростенського району Житомирської області здійснює повноваження Народицької селищної ради Житомирської області й відповідно селищного голови, а отже на дайний час Народицька селищна військова адміністрація Коростенського району Житомирської області буде належним відповідачем за її позовом.

Згідно з частиною 2 статті 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Частиною 4 статті 51 ЦПК України визначено, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим кодексом строку підготовчого провадження у випадку, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що клопотання позивача слід задовольнити, а підготовче судове засідання відкласти.

Керуючись статтями 51, 198, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача задовольнити.

Замінити первісного відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно Народицьку селищну раду Житомирської області на належного Народицьку селищну військову адміністрацію Коростенського району Житомирської області (вул. 1 Травня, 15, смт. Народичі Коростенського району Житомиської області).

Підготовче судове засідання у цій цивільній справі відкласти на 11 годину 30 січня 2023 року.

В судове засідання викликати сторони.

Визначити залученому до участі в справі відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву, протягом якого він має право надіслати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Визначити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам статті 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nr.zt.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:Ірина ПІЩУЛІНА

СудНародицький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108305987
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —284/1041/22

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні