Ухвала
від 15.03.2023 по справі 284/1041/22
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/1041/22

У Х В А Л А

15 березня 2023 року смт.Народичі

Народицький районний суд Житомирської області в складі:

під головуванням судді Піщуліної І.С.,

з секретарем Жавнер І.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно,

В СТ АН ОВ ИВ:

Позивач звернулась до суду із зазначеним позовом та просить встановити факт належності на праві власності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , земельної ділянки, кадастровий номер 1823755100:06:004:0019, площею 1,59 га, розташованої на території Народицької селищної ради Коростенського району Житомирської області, а також визнати за нею в порядку спадкування право власності на зазначену земельну ділянку, мотивуючи тим, що є спадкоємцем цього майна, але оформити свідоцтво про право на спадщину не може, оскільки відсутній оригінал правовстановлюючого документу на земельну ділянку.

Сторони про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання були повідомлені належним чином, але в підготовче засідання не з`явились, позивач просить справу розглядати без її участі, представник відповідача щодо вирішення спору покладається на думку суду.

Відповідно до частини 3 статті 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права і обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Зі змісту позовної заяви слідує, що після смерті матері позивача ОСОБА_2 , спадкоємцями за заповітом після неї стали позивач та її рідний брат ОСОБА_3 , який також помер.

З витребуваної під час підготовчого судового провадження копії спадкової справи №06/2017 від 06 січня 2017 року, вбачається, що смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 спадщину прийняв його син ОСОБА_4 , а отже рішення у справі може вплинути на права та обов`язки останнього.

З огляду на зазначене, суд вважає, що ОСОБА_4 слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Крім того, в ході підготовчого провадження проведено підготовчі дії передбачені статтями 189-199 ЦПК України, а саме: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу.

Також, суд дійшов висновку, що з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, слід здійснювати таким чином: дослідити письмові докази.

З огляду на правила, визначені статтею 200 ЦПК України, суд дійшов висновку, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 12, 53, 189-200, 260, 261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, ОСОБА_4 .

Закрити підготовче провадження у цивільній справі №284/1041/22 за позовом ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, ОСОБА_4 , про встановлення факту належності, визнання права власності на спадкове майно та призначити цивільну справу до судового розгляду по суті на 10:00 год. 28 березня 2023 року.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятиденний строк з дня отримання позову для подання пояснення, яке має відповідати вимогам статті 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити, що з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, слід здійснювати таким чином: дослідити письмові докази.

В судове засідання викликати сторони, третю особу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Ірина ПІЩУЛІНА

СудНародицький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.03.2023
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу109572007
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —284/1041/22

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні