Ухвала
від 05.01.2023 по справі 914/3018/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.01.2023 Справа № 914/3018/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Петрашка М.М., розглянувши матеріали справи

за позовом Львівського міського комунального підприємства "Львівтеплоенерго"

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "На Варшавській"

про стягнення 104899,11 грн.

за участю представників:

від позивача не з`явився

від відповідача не з`явився

ВСТАНОВИВ

На розгляді Господарського суду Львівської області перебуває справа за позовом Львівського міського комунального підприємства "Львівтеплоенерго" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "На Варшавській" про стягнення 104899,11 грн.

Ухвалою суду від 07.12.2022р. прийнято справу до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, судове засідання призначено на 05.01.2023р.

29.12.2022р. відповідачем через канцелярію суду подано клопотання про заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (вх.№ 27149/22).

03.01.2023р. представником позивача через канцелярію суду подано клопотання (вх.№ 208/23) про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю прибути в судове засідання через зайнятість в інших судових процесах.

04.01.2023р. відповідачем через канцелярію суду подано клопотання (вх.№ 278/22) про відкладення розгляду справи у зв`язку неможливістю прибути в судове засідання через поїздку за кордон.

Сторони явку представників в судове засідання 05.01.2023р. не забезпечили.

Розглянувши клопотання відповідача про заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (вх.№ 27149/22) , суд зазначає таке.

В обгрунтування поданого клопотання заявник стверджує, що відповідно до позовної заяви та доданих до неї документів позивач посилається на індивідуальний договір про надання послуги з постачання гарячої води від 01.12.2021 p., а на рахунках за послугу з постачання теплової енергії та гарячої води, які долучено до позовних матеріалів, йдеться посилання на договір № 536ш від 01.09.2003 р.

Відповідач зазначає, що частина суми позову вже погашена за договором № 536ш від 01.09.2003 р. згідно виставлених позивачем рахунків, за виключенням спірної частини суми цих рахунків, що стосується послуг, які відповідачу не надавались позивачем за даним договором і відповідачем не визнаються (це стосується оплати за надання послуг з постачання теплової енергії за сходові клітки, яких у відповідача немає, так як приміщення його ізольовані).

Підсумовуючи вищенаведене відповідач зазначає, що дана справа є значущою для нього, оскільки позивач вимагає стягнути з відповідача суму у розмірі 104899,11 грн., а відтак для об`єктивного дослідження наявних у справі доказів, Товариство з обмеженою відповідальністю "На Варшавській" просить суд перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у даній справі, суд, врахувавши ціну позову, категорію і складність справи, та зважаючи на ту обставину, що зазначена справа належала до малозначних в розумінні Господарського процесуального кодексу України, дійшов висновку, що справа підлягала розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

У процесі розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження суду стало відомо про наявність додаткових обставин, які підлягають дослідженню та доказуванню.

Зокрема у суду виникла необхідність з`ясування обставин щодо надання послуг, здійснення оплат як за індивідуальним договором про надання послуги з постачання гарячої води від 01.12.2021р. так і за договором № 536ш від 01.09.2003 р., про який зазначає відповідач.

Вказане свідчить, що складність справи може бути вищою, а обсяг доказів значно більшим, ніж це вбачалося на момент відкриття судом провадження у справі.

Однак, враховуючи що суд обмежений процесуальним строком розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з метою з`ясування всіх обставин справи, забезпечення принципу змагальності сторін та для надання можливості сторонам реалізувати свої процесуальні права, зокрема відповідачу подати відзив на позовну заяву, суд вважає за необхідне перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини 6 статті 250 Господарського процесуального кодексу України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до статтею 181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Керуючись статтями 12, 234, 235, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ

1. Перейти до розгляду справи №914/3018/22 за правилами загального позовного провадження.

2. Розгляд справи 914/3018/22 почати зі стадії відкриття провадження у справі.

3. Підготовче засідання призначити на 14.02.23р. на 11:00 год. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 7, (2-й поверх).

4. Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів для подання відзиву на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6. Явку сторін в судове засідання визнати на власний розсуд.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ .

У випадку явки в судове засідання представника, останньому при собі слід мати документ, що підтверджує повноваження представника у відповідності до статті 60 Господарського процесуального кодексу України (якщо в матеріалах справи такий документ відсутній), а також документ, що посвідчує особу представника.

Права та обов`язки учасників справи передбачені у статті 42 Господарського процесуального кодексу України.

Процесуальні права та обов`язки сторін передбачені у статті 46 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Петрашко М.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108320792
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Укладення договорів (правочинів) купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —914/3018/22

Рішення від 09.05.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 07.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні