Ухвала
від 10.01.2023 по справі 161/268/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/268/23

Провадження № 1-кс/161/121/23

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

м. Луцьк 10 січня 2023 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_2 про розгляд справи за клопотанням старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, у режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області, на розгляді у слідчого судді ОСОБА_1 знаходиться клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, яке призначене до судового розгляду о 16.00 год. 10.01.2023 року.

На адресусуду 10.01.2023року відадвоката ОСОБА_2 надійшло клопотанняпро проведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції з використанням власних технічних засобів, за допомогою сервісу EASYCON, у зв`язку із наявними труднощами прибути безпосередньо в судове засіданні через значну відстань від його місця знаходження до Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Дослідивши клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про проведення судового засіданні в режимі відеоконференції підставне і підлягає до задоволення.

Так, відповідно до п.п.1,4 та 5 ч.1 ст.336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимівідеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження) у разі неможливості безпосередньої участіучасника кримінального провадження в судовому провадженніза станом здоров`яабо з інших поважних причин, а також у випадку необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з ч.2 ст.336 КПК України, суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Таким чином, законом передбачено можливість, в тому числі за клопотанням інших учасників кримінального провадження, вирішити питання про проведення процесуальних дій з учасниками кримінального провадження у режимі відеоконференції під час судового провадження.

З поданого клопотання вбачається, що адвокат ОСОБА_2 просить провести розглядсправи врежимі відеоконференції звикористанням власнихтехнічних засобів,за допомогоюсервісу EASYCONузв`язку із значною відстанню від його місця перебування до Луцького міськрайонного суду Волинської області, а тому враховуючи відстань, яку йому слід долати для участі у розгляді клопотання, з метою забезпечення оперативності судового розгляду, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та проведення судового розгляду клопотання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.336 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання адвоката ОСОБА_2 про розгляд справи за клопотанням старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, у режимі відеоконференції, задовольнити.

Допустити до участі адвоката ОСОБА_2 , в судовому засіданні по розгляду клопотання о 16.00 год. 10.01.2023 рокув режимі відеоконференції поза межами суду, з використанням власних технічних засобів - за допомогою системи «EASYCON».

Попередити учасників справи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення Луцького міськрайонного суду Волинської області, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідне клопотання.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтеренет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Судове засідання у розгляді клопотання проводити в режимі відеоконференції із адвокатом ОСОБА_2 , який знаходиться поза межами приміщення суду, через програмно-апаратний комплекс фіксування судового засідання (судового процесу) EASYCON https://vkz.court.gov.ua/.

Учасники справи можуть отримати інформацію у даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108331416
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —161/268/23

Ухвала від 24.01.2023

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Ухвала від 24.01.2023

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Камінська К. О.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Камінська К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні