Ухвала
від 12.01.2023 по справі 363/3134/20
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"12" січня 2023 р. Справа № 363/3134/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2023 року м. Вишгород

Вишгородського районний суд Київської області в складі головуючого-судді Баличевої М.Б., при секретарі Редкач М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вишгород клопотання голови Димерської селищної ради Вишгородського району Київської області Підкурганного В.В. про заміну сторони її правонаступником в цивільній справі за заявою Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області, заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання спадщини відумерлою,-

ВСТАНОВИВ:

09.01.2023 року голова Димерської селищної ради Вишгородського району Київської області звернувся до Вишгородського районного суду Київської області із клопотанням про заміну Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області на її правонаступника Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області, у зв`язку реорганізацією та припиненням повноважень Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області.

В обґрунтування клопотання зазначено, що відповідно до розпорядження КабінетуМіністрів України«Про визначенняадміністративних центрівта затвердженнятериторій територіальнихгромад Київськоїобласті» №715-рвід 12.06.2020року до Димерської селищної територіальної громади ввійшли наступні територіальні громади: Абрамівська, Богданівська, Вахівська, Глібівська, Демидівська, Димерська, Катюжанська, Козаровицька, Литвинівська, Любимівська, Ровівська, Руднє-Димерська, Сухолуцька, Толокунська та Ясногородська. Тобто територія села Лісовичі, представницьким органом якого була Литвинівська сільська рада, увійшла до складу Димерської сенлищгної територіальної громади. Отже, у зв`язку з реорганізацією Литвинівської сільської ради шляхом приєднання до Димерської селищної ради до останньої відбувся і перехід всіх прав та обов`язків.

Суд, дослідивши матеріали справи та заяви, дійшов наступного.

Судом встановлено, що 25.01.2021 року рішенням Вишгородського районного суду Київської області заяву Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київська область задоволено, визнно відумерлою спадщину, що відкрилася після смерті у 2015 році ОСОБА_2 , до складу якої входить 1/3 частки житлового будинку з надвірними будівлями, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 та передано її територіальній громаді Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області.

Відповідно до розпорядження КабінетуМіністрів України«Про визначенняадміністративних центрівта затвердженнятериторій територіальнихгромад Київськоїобласті» №715-рвід 12.06.2020року до Димерської селищної територіальної громади ввійшли наступні територіальні громади: Абрамівська, Богданівська, Вахівська, Глібівська, Демидівська, Димерська, Катюжанська, Козаровицька, Литвинівська, Любимівська, Ровівська, Руднє-Димерська, Сухолуцька, Толокунська та Ясногородська.

В розрізі населених пунктів до Димерської селищної територіальної громади входить смт. Димер та 33 села: Абрамівка, Андрїївка, Богдани, Вахівка, Володимирівка, Глібівка, Гута-Катюжанська, Демидів, Дмитрівка, Дудки, Каменка, Катюжанка, Козаровичі, Круги, Литвинівка, Лісовичі, Любидва, Любимівка, Миколаївка, Овідєва Нива, Пилява, Рикунь, Ритні, Рихта, Рови, Розтісне, Рудня-Димерська, Савенки, Сичівка, Сухолуччя, Толокунь, Федорівка, Ясногородка.

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органівмісцевого самоврядування і районних державних адміністрацій від 17.11.2020 року внесено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділ V «Прикінцеві та перехідні положення» доповнено пунктами 6-1 і 6-2 такого змісту:

1) у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі-сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі-розформовані територіальні громади);

4) сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту,

9) юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі сформованої територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків усіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами, з дня набуття повноважень новообраною радою.

На виконання даного закону 27.11.2020 року Димерською селищною радою прийнято рішення №5-1-VIII «Про початок реорганізації юридичних осіб - сільських рад, обраних розформованими територіальними громадами та розміщених поза адміністративним центром сформованої територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - селищної ради, розміщеної в адміністративному центрі сформованої територіальної громади», згідно якого розпочато процедуру реорганізації Абраміської, Богданівської, Вахівської, Глібівської, Демидівської, Катюжанської, Козаровицької, Литвинівської, Любимівської, Ровівської, Рудне-Димерської, Сухолуцької, Толокунської та Ясногородської сільських рад. Додатково даним рішення визначено, що Димерська селищна рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків сільських рад.

Таким чином, повноваження Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області в даний час припинено та її правонаступником є Димерська селищна рада Вишгородського району Київської області.

Частиною 1ст. 55 ЦПК України, передбачено, що у разі припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Посилаючись на викладене, та на підставі ч.1 ст.55 ЦПК України, суд вважає можливим замінити Литвинівську сільську раду Вишгородського району на Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області в якості правонаступника заявника.

Керуючись ст. 55, 268-260,353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Замінити Литвинівську сільську раду Вишгородського району на її правонаступника - Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області в цивільній справі за заявою Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області, заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання спадщини відумерлою.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її підписання шляхом подання в зазначений строк апеляційної скарги.

Суддя М.Б. Баличева

Дата ухвалення рішення12.01.2023
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу108350026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —363/3134/20

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Рішення від 25.01.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні