Ухвала
від 11.01.2023 по справі 404/9547/21
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 404/9547/21

пров. 2/393/12/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2023 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Подліпенця Є.О.,

за участю секретаря Макаренко Л.Л.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - ОСОБА_2 ,

третя особа - орган опіки і піклування Первозванівської сільської об`єднаної територіальної громади,

представники учасників справи:

представник третьої особи - Мудрак П.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт Новгородка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки і піклування Первозванівської сільської об`єднаної територіальної громади про визначення місця проживання дитини разом з батьком,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою, в якій просить визначити місце проживання його сина, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Кропивницький з його батьком ОСОБА_1 . Так як внаслідок поведінки відповідача дитина перебувала у несприятливих умовах, перенесла тривалі нервові навантаження та стрес. Подальше проживання дитини разом з матір`ю несе ризик повторного вивезення дитини до іншої місцевості всупереч її волі.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 16.03.2022 року по цивільній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче судове засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання по даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: сторонам направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви з доданими до неї документами, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Також, під час підготовчого розгляду справи, ухвалою суду від 11.04.2022 року за клопотанням позивача було витребувано у БО «ЦЕНТР ВИХІД Є!» (код ЄДРПОУ 42831266) та ТОВ «МЕДІКОМ КРИВБАС» (код ЄДРПОУ 38256191) відомості про причину, період у мови перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у реабілітаційному центрі БО «ЦЕНТР ВИХІД Є!» суму витрат, понесених у зв`язку із реабілітацією, а також копію договору, укладеного з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Також цією ухвалою було продовжено строк проведення підготовчого провадження на 30 днів.

Вимоги ухвали щодо витребування доказів БО «ЦЕНТР ВИХІД Є!» та ТОВ «МЕДІКОМ КРИВБАС» за невідомих суду причин виконані не були.

Крім цього, ухвалою суду від 11.01.2023 року в задоволенні клопотань позивача ОСОБА_1 про витребування доказів, а саме витребування у відповідачки ОСОБА_2 відомостей про її доходи та про звернення із судовим дорученням щодо збирання доказів до відповідного районного суду м. Кривого Рогу - було відмовлено.

Позивач ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином. Про причини неявки суд не повідомив. Заяви про відкладення розгляду справи не надав. Проте, в матеріалах справи міститься письмова заява, в якій позивач просив підготовче судове засідання провести без його участі та справу призначити до судового розгляду.

Відповідач у підготовче судове також засідання не з`явилася, про дату, час та місце його проведення повідомлялася належним чином. Про причини неявки суд не повідомив. Заяви про відкладення розгляду справи суду не надав.

Представник третьої особи органу опіки і піклування Первозванівської сільської об`єднаної територіальної громади у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце його проведення повідомлялася належним чином. На електронну адресу суду сільський голова Первозванівської сільської об`єднаної територіальної громади Мудрак П. надіслала інформацію, про неможливість надати висновок органу опіки та піклування про визначення місця проживання дитини разом з батьком.

Визнаючи наявні матеріали про права та обов`язки учасників справи достатніми, суд провів підготовчий розгляд даної справи без фіксування судового засідання технічними засобами у відсутність нез`явившихся учасників справи.

Слід зазначити, що позивачем в позовній заяві було заявлено клопотання про розгляд справи у закритому судовому засіданні з огляду на зміст доказів, що підлягають дослідженню.

Відповідно до ч.1 ст. 7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Частиною 7 ст. 7 ЦПК України встановлено, що розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, або за клопотанням учасників справи з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, установлених законом.

З метою запобігання розголошення відомостей про особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що можуть принизити їхню честь і гідність, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи у закритому судовому засіданні.

В позовній заяві, позивач на підтвердження вказаних в позові обставин, зокрема підтвердження факту зловживання та проходження реабілітації відповідачем, а також психічного стану дитини на момент проживання з матір`ю просить викликати та допитати в якості свідків родичів відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Відповідно положень п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Розглянувши заявлене клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, оскільки зазначені особи можуть надати пояснення щодо обставин на які позивач посилається як на підставу задоволення позовних вимог.

Також, в підготовчому засіданні від учасників судового процесу клопотань щодо затвердження мирової угоди, врегулювання спору за участі судді та залучення до участі у справі інших осіб, у тому числі заміну неналежного відповідача та залучення співвідповідача не надходило.

Інших клопотань учасниками судового процесу не заявлено.

Згідно п. 15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищенаведене, беручи до уваги, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті більше процесуальних дій вчиняти не потрібно, суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, визначивши дату судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 90, 91, 189, 197, 198, 200, 247, 258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки і піклування Первозванівської сільської об`єднаної територіальної громади про визначення місця проживання дитини разом з батьком.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи у закритому судовому засіданні задовольнити.

Призначити справу до судового розгляду у закритому судовому засіданні по суті в загальному позовному провадженні, визначивши дату судового засідання - 31 січня 2023 року о 11:30 год.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про виклик в судове засідання по цивільній справі свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - задовольнити.

Викликати в судове засідання по цивільній справі для допиту свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Є. ПОДЛІПЕНЕЦЬ

Дата ухвалення рішення11.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108377614
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини разом з батьком

Судовий реєстр по справі —404/9547/21

Рішення від 27.03.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Рішення від 27.03.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 03.08.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні