Ухвала
від 16.01.2023 по справі 761/551/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/551/23

Провадження № 2/761/5261/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Всеукраїнської громадської організації «Федерація боксу України», Товариства з обмеженої відповідальності «Спорт ЮЕЙ», Товариства з обмеженої відповідальності «Тотвельд», Приватного акціонерного товариства «Телерадіокомпанія Люкс» про захист честі, гідності, ділової репутації та клопотання про витребування доказів,

в с т а н о в и в:

У січні 2023р. до Шевченківського районного суду м. Києва надійшов вказаний позов, в прохальній частині позову позивачем було заявлено клопотання про витребування доказів, а саме: належним чином засвідченої копії позову у справі №910/1949/22, дані про власників веб-сайтів, дані про володільців облікових записів веб-сторінок, дані про реєстр антів доменних імен, дані про отримувачів послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сторінки.

Відповідно до ч. 2-4, п. 4) ч. 5 ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Однак позивачем не надано доказів того, що у нього дійсно є складнощі в отриманні вказаної інформації; так як і не надано обґрунтування того, яке значення для розгляду вказаної справи має копія позову у справі №910/1949/22. Отже суд приходить до висновку про відмову у задоволенні вказаного клопотання.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання подана з порушенням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно із п. 4) ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити:

- зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Однак позовні вимоги, які позначені позивачем як вимоги №№ 4, 7, 8, 14, 15 заявлені до осіб, які не є учасниками по цій справі, що є процесуально недопустимим.

Крім того, вимога, позначена позивачем під №12 не містить чіткого визначення способу судового захисту, а саме: позивач не конкретизує, яку саме інформацію слід спростувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак позивачу необхідно надати до суду виправлену редакцію позовної заяви для суду та сторін по справі з урахуванням вказаних у ухвалі недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Всеукраїнської громадської організації «Федерація боксу України», Товариства з обмеженої відповідальності «Спорт ЮЕЙ», Товариства з обмеженої відповідальності «Тотвельд», Приватного акціонерного товариства «Телерадіокомпанія Люкс» про захист честі, гідності, ділової репутації - залишити без задоволення.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Всеукраїнської громадської організації «Федерація боксу України», Товариства з обмеженої відповідальності «Спорт ЮЕЙ», Товариства з обмеженої відповідальності «Тотвельд», Приватного акціонерного товариства «Телерадіокомпанія Люкс» про захист честі, гідності, ділової репутації - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ним ухвали, попередивши, що в разі не усунення вказаних недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108466500
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —761/551/23

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Постанова від 13.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні