Ухвала
від 18.01.2023 по справі 522/26238/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/9456/22

Справа №: 522/26238/21

Головуючий у першій інстанції Науменко А. В.

Доповідач Карташов О. Ю.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

18.01.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Карташова О. Ю. (суддя-доповідач), Коновалової В.А., Лозко Ю.П.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Комунального підприємства «Одесміськелектротранс», в інтересах якого діє адвокат Зуєва Ірина Іванівна

на рішення Приморського районного суду міста Одеси від 27 жовтня 2022 року

за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Одесміськелектротранс», за участі третьої особи - ОСОБА_2 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди,

в с т а н о в и в :

Рішенням Приморського районного суду міста Одеси від 27 жовтня 2022 року позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Одесміськелектротранс» про стягнення матеріальної та моральної шкоди- задовольнити частково. Стягнуто з Комунального підприємства «Одесміськелектротранс» на користь ОСОБА_1 матеріальну шкоду у розмірі 215278,00 грн. Стягнуто з Комунального підприємства «Одесміськелектротранс» на користь ОСОБА_1 моральну шкоду у розмірі 5000,00 грн. Стягнуто з Комунального підприємства «Одесміськелектротранс» на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 4423,00 грн.

Не погодившись з вказаним рішенням суду Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс», в інтересах якого діє адвокат Зуєва Ірина Іванівна, звернулось до суду з апеляційною скаргою, в якій просить рішення суду скасувати та постановити нове, яким відмовити у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Ухвалою Одеськогоапеляційного судувід 02січня 2023року апеляційнускаргу залишенобез руху,скаржнику наданострок дляусунення недоліків,а самедля сплати судового збору та надання Одеському апеляційному суду документу, що підтверджує його сплату, а також надання доказів, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення.

На виконання ухвали суду скаржником подано до Одеського апеляційного суду заяву про усунення недоліків апеляційної скарги, до якої додано копію платіжного документу про сплату судового збору, а також додано копію поштового конверту.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

За таких обставин, оскільки копію оскаржуваного рішення скаржником отримано 23 грудня 2022 року, що підтверджується копією поштового конверту, та враховуючи, що апеляційну скаргу подано 26 грудня 2022 року, а також виходячи з права кожного на доступ до правосуддя, проголошеного ст. 55 Конституції України, суд вважає можливим визнати причину пропуску скаржником строку апеляційного оскарження рішення поважною.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачений у порядку та розмірі, визначених Законом України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в :

Поновити Комунальномупідприємству «Одесміськелектротранс»строк на апеляційне оскарження рішення Приморського районного суду міста Одеси від 27 жовтня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства «Одесміськелектротранс», в інтересах якого діє адвокат Зуєва Ірина Іванівна на рішення Приморського районного суду міста Одеси від 27 жовтня 2022 року.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Роз`яснити ОСОБА_1 правоподати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити ОСОБА_2 право подати до Одеського апеляційного суду пояснення у письмовій формі, виклавши свої аргументи та міркування з приводу апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, які за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цих пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву та пояснень на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Учасники можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою - https://reyestr.court.gov.ua/

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню у касаційному порядку не підлягає

Судді О.Ю. Карташов

В.А. Коновалова

Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108468908
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —522/26238/21

Постанова від 08.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Постанова від 08.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Рішення від 27.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Рішення від 27.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні